Udland

Assad: Fredsaftaler vil kræve folkeafstemning

Syriens præsident, Bashar al-Assad, slår fast, at alle fredsaftaler vil kræve folkeafstemning i landet.

Assad: Fredsaftaler vil kræve folkeafstemning

Den syriske præsident har i et interview torsdag gentaget, at landets regering er klar til at indgå i en international fredsforhandling om en løsning på den blodige konflikt i landet.

Men Bashar al-Assad tilføjer i interviewet med den libanesiske tv-kanal al-Manar, som er knyttet til Hizbollah, at enhver aftale vil kræve en folkeafstemning, før den kan implementeres.

På spørgsmålet om, hvorvidt Syrien har betingelser for deltagelse i den internationale fredskonference, som Rusland, USA og FN er i færd med at arrangere, sagde præsidenten:

- Den eneste betingelse er, at alt, hvad der i givet fald foreslås til implementering, vil blive afgjort af det syriske folk ved en folkeafstemning, siger Bashar al-Assad.

Syriens præsident fik også sendt en besked til sin fjende i syd Israel, som to gange i år har overfløjet syrisk territorium og blandt andet bombet et våbenlager.

Situationen er højspændt mellem de to lande, særligt fordi Israel ikke vil acceptere, at Syrien leverer våben til Hizbollah, som er en ærkefjende til Israel.

Bashar al-Assad gentog i interviewet, at Syrien er klar til at besvare enhver aggression fra israelerne.

Samtidig sagde han, at der er et udbredt internt pres i forhold til at åbne en ny front mod Israel i Golan, som Israel har besat siden 1967.

- Der er et klart folkeligt pres i forhold til at åbne en modstandsfront i Golan, siger Assad.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.