Udland

Assad sætter hårdt ind mod strategisk vigtige Homs

Syriens regeringsstyrker har efter eget udsagn opnået store fremskridt i kampen mod oprørerne i byen Homs.

Assad sætter hårdt ind mod strategisk vigtige Homs

Syriens præsident, Bashar al-Assad, har lørdag sendt sine styrker ud i en stor offensiv mod oprørerne i den strategisk vigtige by Homs.

Byen har været centrum i den to år lange konflikt mellem styret og oprørere, og lørdagens offensiv skulle sikre Assad vejen mellem Damaskus og Middelhavet.

Aktivister fortæller, at byen både blev angrebet fra luften og fra landjorden i den store offensiv.

- Regeringsstyrker forsøger at storme Homs fra alle fronter, siger en aktivist til nyhedsbureauet Reuters.

Der er ikke nogen oplysninger om tabstal, men videooptagelser fra aktivisterne viser, hvordan kraftige eksplosioner sender røg op fra adskillige bygninger i byen.

Et videoklip viser, at der stiger sort røg op fra en moské, som menes at være Khalid ibn al-Walid moskéen fra det 13. århundrede, som ligger i Khalidiyah-distriktet.

Syriens statsstyrede medier rapporterer, at hæren har "opnået store fremskridt i Khalidiyah".

På den anden side hævder anti-Assad gruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, at oprørere har ødelagt en kampvogn fra hæren, da den var på vej ind i centrum af den gamle bydel.

Under lørdagens angreb på Homs fik regeringsstyrkerne hjælp fra den libanesiske militante gruppe Hizbollah, som støtter præsident Assad.

For tre uger siden stod Hizbollah i spidsen for Assads generobring af grænsebyen Qusair, som oprørerne tidligere brugte til at forsyne sig med nye våben og soldater. I sidste uge mistede oprørerne en anden grænseby - Tel Kalakh.

Erobringerne har nu sikret Assad kontrol med den strategisk vigtige strækning fra hovedstaden Damaskus gennem Homs til Middelhavet.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.