Udland

Assads hær generobrer vigtig bydel

Baba Amr i Homs er tilbage under den syriske hærs kontrol, siger menneskerettighedsobservatorium.

Assads hær generobrer vigtig bydel

Præsident Bashar al-Assads syriske hær har generobret det strategisk vigtige Baba Amr-distrikt i Homs fra oprørsgrupperne, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Oplysningerne bekræftes af en aktivist fra området:

- Oprørerne har trukket sig tilbage fra Baba Amr, lyder det.

Ifølge observatoriet kommer erobringen af området efter to ugers hårde kampe, hvor regimets hær har benyttet kampfly, missiler og granater og efterladt Baba Amr ubeboeligt og fuldstændig ødelagt.

Oprørerne tog ellers kontrollen over området via et overraskelsesangreb for to uger siden, efter at Baba Amr havde været under Assad-hærens kontrol i mere end et år.

Homs og særligt Baba Amr har været epicentret i den mere end to år lange kamp imod Assad-regimet, der startede med fredelige demonstrationer, men har udviklet sig til en blodig borgerkrig med mere end 70.000 døde.

- Det her er total ødelæggelse. Huse er blevet ødelagt. Butikker er blevet ødelagt. Alt inde i bygningerne er ødelagt, fortæller en oprører fra Homs.

Tirsdag er medlemmerne af Den Arabiske Liga samlet til topmøde i Qatar for at diskutere situationen i Syrien.

Her har den syriske opposition for første gang overtaget det sæde, der ellers har stået tomt siden november 2011 i protest mod Assad-regimets voldelige midler.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.