Astana-chef drømmer om Fuglsang-sejr på kongeetape

Efter onsdagens tidstab er Jakob Fuglsang næsten ti minutter bagud i klassementet. Det åbner nye muligheder.

Alexandre Vinokourov (til højre) bevarer optimismen, selv om Tour de France ikke helt er gået, som Astana-holdet havde håbet. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix

Alexandre Vinokourov (til højre) bevarer optimismen, selv om Tour de France ikke helt er gået, som Astana-holdet havde håbet. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix

Podieplaceringen er ude af syne, men Jakob Fuglsang har stadig mulighed for at forlade Tour de France med en stor triumf.

På fredagens kongeetape vil Astana nemlig forsøge at køre den danske kaptajn i stilling til en etapesejr, siger manager Alexandre Vinokourov.

- Mulighederne i klassementet er væk. Men Jakob kan måske vinde den sidste bjergetape. Hvorfor ikke? Torsdag skal han tage den med ro i feltet, og så kan vi prøve at vinde fredagens etape med Jakob, siger Vinokourov.

Fuglsang tabte tid på onsdagens etape, hvilket efterlader ham 9 minutter og 31 sekunder efter førende Geraint Thomas i klassementet.

Dermed er han ikke længere en trussel i toppen, og det kan åbne nye muligheder for ham fredag, hvor feltet skal over klassiske Tour-bjerge som Col d'Aspin, Col du Tourmalet og Col d'Aubisque.

- Han er næsten ti minutter bagefter, så vi kan forsøge. Hvis han har gode ben, kan han køre væk. Det kan være, at feltet bakker af, siger Vinokourov.

Selv om Fuglsang altså ikke ser ud til at kunne levere den top-3-placering, holdet havde håbet på, har Touren ikke været en total fiasko for det kasakhiske mandskab.

- Vi kom ikke på podiet, men vi prøver igen næste år. Og vi har trods alt vundet to etaper i denne Tour. Det giver god moral til vores ryttere, siger Vinokourov.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.