Astana tvinger Contador ud i stort forsvar af føring

Alberto Contador løb tør for kræfter på næstsidste etape og blev sat af konkurrenterne, men han fører fortsat.

Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) blev sat under maksimalt pres på næstsidste etape af årets Giro d'Italia, da han ikke kunne følge med konkurrenterne på Colle delle Finestre-bjerget, men spanieren bevarede føringen.

Derfor er det kun uheld, som kan fravriste Contador sejren, når der søndag er bagt op til massespurt i Milano på sidste etape.

Etapen blev vundet af Fabio Aru, som sejrede for anden dag i træk, da han stak af fra førergruppen med to kilometer til mål.

De første 150 kilometer af etapen var helt flade, indtil rytterne ramte den hårde stigning Colle delle Finestre små 50 kilometer fra mål. Her satte Astana maksimalt pres på Alberto Contador, og det gav ham for første gang kæmpe problemer.

Seks kilometer fra toppen stak løbets nummer tre Mikel Landa (Astana) af, og Tinkoff-Saxo-kaptajnen kunne ikke følge med. Tværtimod gik han ned, og det udnyttede også Fabio Aru (Astana), nummer to i klassementet, til at sætte Contador af.

Landa kørte op til Ilnur Zakarin (Katusha), som lå i front, og ved toppen havde de to et forspring på halvandet minut til Contador. Fabio Aru, Ryder Hesjedal og Steven Kruijswijk havde tæt på et minut til den lyserøde førertrøje, og spanieren var helt alene.

Aru og Landa havde dog henholdsvis 4:37 og 5:15 op til Condator i klassementet inden etapen, så de havde brug for et gedigent hul for at overtage førertrøjen.

På nedkørslen hen til den sidste 16 kilometer lange stigning op til Sestriere, som ikke var voldsomt stejl, holdt Tinkoff-Saxo-stjernen afstanden på omkring halvandet minut til Landa og Zakarin, og han skulle gå voldsomt ned for at miste den samlede føring.

Contador viste sine enkeltstartsfærdigheder, da han kørte på egen hånd, og uenighed i front mellem Landa og Zakarin gjorde, at de faldt tilbage til Aru og co., mens Contador minimerede forspringet til 45 sekunder med otte kilometer igen.

Foreningen af Aru og Landa i front gav igen et tryk, som øgede forspringet til Contador, men førertrøjen kom aldrig i fare.

Aru stak af i front og snuppede sin anden etapesejr i træk foran Ryder Hesjedal, og i mål var italieneren næsten to og et halvt minut foran Alberto Contador.

Dermed fører Contador stadig løbet med - nu med omkring to minutter ned til Fabio Aru, mens Mikel Landa fortsat er treer.

Giro d'Italia slutter søndag med en flad etape til Milano, hvor Contador blot skal holde sig på cyklen og i hovedfeltet for at sikre den samlede Giro-sejr.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.