Astralis skal levere på skrøbeligt fundament til Blast

Det meste af holdet er skiftet ud på det seneste, når Astralis skal jagte succes i Royal Arena.

Andreas "Xypex" Højsleth er den eneste tilbageværende spiller, fra da Astralis blev til. (Arkivfoto)

Andreas "Xypex" Højsleth er den eneste tilbageværende spiller, fra da Astralis blev til. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:To ud af fem spillere samt træneren er skiftet ud, siden Astralis skuffede ved årets majorturnering i Stockholm tidligere på måneden. Og få måneder forinden havde holdet lavet én spillerudskiftning allerede.

Det siger sig selv, at det hold er langt fra at være tæt på sammenspillet, som de Astralis-hold, der er i 2018 og 2019 dominerede Counter-Strike-verdenen.

Den store udskiftning er sket lige op til årets Blast Finals på hjemmebane i Royal Arena for tusindvis ad Astralis-fans. Og det gør, at fansene ikke må have for høje forventninger, lyder det fra spillerne.

- Vi er nødt til at være realistiske. Det tager ikke bare en måned at bygge det op, som Astralis byggede op tidligere. Det tager længere tid. Det skal vi være klar på - også mentalt, siger nytilkomne Benjamin "Blamef" Bremer.

- Nogle gange vil vi ikke kunne præstere helt, som Astralis-fansene er vant til, men over tid skal vi nok blive gode.

Hverken han eller den rutinerede holdkammerat Andreas "Xypex" Højsleth vil dog afvise, at holdet kan levere noget stort i Royal Arena.

- Det er svært at få hele maskineriet op at køre til Blast, men man skal aldrig sige aldrig, lyder det fra Andreas "Xypex" Højsleth.

- Man ser nogle gange, at en udskiftning og nye konstellationer på magisk vis hjælper lige i starten, inden man måske ryger lidt ind i en nedgang. Det kan da være, vi kan lave et mirakel i Royal Arena.

Han er den eneste tilbageværende på holdet fra det oprindelige Astralis-mandskab, der blev grundlagt i starten af 2016. Ingame-leader Lukas "Glaive" Rossander kom til senere på året og er fortsat holdets styrmand.

Udskiftningen gør dog ikke blot Astralis til et skrøbeligt hold lige nu og her. Det gør ifølge Andreas "Xypex" Højsleth også holdet ubehageligt at møde for de andre til Blast-finalerne.

- Det gør vi 100 procent. De andre aner ikke, hvad de skal forvente, og de kan ikke forberede sig på os, som man plejer at gøre. Det skal vi bare udnytte, siger han.

Han slår dog fast, at forventningerne ikke kan skrues op, og Benjamin "Blamef" Bremer regner med, at støtten fra publikum i Royal Arena kan bære holdet noget af vejen.

- Jeg tror, det bliver fuldstændig sindssygt. Jeg har allerede mødt nogle danske fans nu, og de danske fans gør det sgu godt. Jeg glæder mig virkelig, siger han.

Astralis spiller første kamp ved Blast Finals 24. november mod svenske NIP, som har to tidligere Astralis-spillere på holdet i skikkelse af Nicolai "Device" Reedtz og Patrick "Esetag" Hansen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.