Astrid Krag skal i kampvalg om lederposten

SF's topledelse får ikke i ro og mag lov til at kåre en ny formand, siger lokal partiprofil fra Helsingør.

Astrid Krag skal i kampvalg om lederposten

Astrid Krag bliver ikke SF-formand uden kampvalg.

Hvis ingen andre stiller op mod hende, så gør 1. viceborgmester i Helsingør, Christian Saggau, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- I SF kårer vi altså ikke bare vores formænd. Det går ikke, at toppen i Folketinget bare kan få deres kandidat kåret uden at inddrage baglandet, så i mangel af bedre, så må jeg jo stille op, hvis ikke andre gør det, siger Christian Saggau til avisen.

Og det er ikke tomme trusler, for SF-politikeren fra Helsingør er klar til at sætte handling bag ordene, fastslår han.

- Dagen før sidste frist, hvis altså ingen andre har meldt sig, så sender jeg min opstilling, siger Christian Saggau.

Han har allerede før SF's regeringsdeltagelse kritiseret Villy Søvndals politiske linje, som er for langt til højre og for langt fra klassiske SF-værdier, mener han.

Sundhedsminister Astrid Krag meddelte officielt onsdag aften, at hun er kandidat til formandsposten i SF, og indtil videre har alle potentielle modkandidater meldt fra.

Den situation er dybt uholdbar og fuldstændig uacceptabel i forhold til SF's demokratiske traditioner, mener Christian Saggau.

De mest oplagte udfordrere til Astrid Krag har meddelt, at de ikke stiller op. Det gælder både Ida Auken og Mette Touborg, som er hovednavne på den såkaldt grønne fløj i partiet.

Opgaven med at favne hele partiet ligner langt fra nogen nem opgave for Astrid Krag, hvis hun bliver valgt til posten.

Flere medlemmer af partiets venstrefløj er kritisk overfor den midtsøgende linje, der for første gang i historien har ført SF ind i regeringskontorerne.

Venstrefløjen tæller navne som Annette Vilhelmsen, Özlem Cekic og Trine Mach.

Vilhelmsen holder fortsat muligheden åben for at melde sig som kandidat. I en mail til Ritzau henviser hun dog til, at deadline for at melde sig som formandskandidat først er den 21. september.

29-årige Astrid Kragh er fortaler for regeringssamarbejdet og har fundet allierede i andre unge SF'ere som den magtfulde skatteminister Thor Möger Pedersen og politisk ordfører Jesper Petersen, der også er tæt på Villy Søvndal.

Hun har aldrig færdiggjort sin statskundskabsuddannelse, men hun var landsformand for partiets ungdomsorganisation fra 2005 til 2007 og blev første gang valgt ind i Folketinget i 2007.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.