Asylansøger anholdt efter knivstikkeri ved Christiania

Libysk mand var bevæbnet med kniv, da han blev anholdt på metrostation efter knivstikkeri.

Asylansøger anholdt efter knivstikkeri ved Christiania

Københavns Politi har anholdt en mulig gerningsmand i forbindelse med et knivstikkeri ved Christiania torsdag eftermiddag.

Kort før klokken halv seks blev en italiensk mand, der er midt i 20'erne, stukket ned ved en indgang til Christiania i Bådsmandsstræde.

- Vi har et signalement af gerningsmanden, som vi får sendt rundt til patruljerne. Der er så en vaks patrulje, som vælger at tage til metrostationen på Christianshavn, hvor man finder ham, siger central efterforskningsleder Robert Jensen til Ritzau.

I forbindelse med anholdelsen visiterede politiet den mistænkte, som er asylansøger fra Libyen.

- Han var i besiddelse af en lille kniv, som vi mener kan være gerningsvåbnet. Og ud fra det, han har forklaret, kan det godt passe, at han har været ved gerningsstedet, siger Robert Jensen.

Den anholdte mand vil fredag blive fremstillet i grundlovsforhør i Københavns dommervagt med krav om varetægtsfængsling.

Politiet skal nu i gang med at undersøge de tekniske spor i sagen, blandt andet kniven. Hvis italienerens blod er at finde på den, peger meget på, at den anholdte er gerningsmanden.

- Det er dog ikke noget, som vi kan nå at få undersøgt til i morgen. Det tager et stykke tid, fortæller Robert Jensen.

Den italienske mand er uden for livsfare efter overfaldet. Han fik et stik i venstre side af brystkassen og et lille snit ved næsen.

- Der er ikke nogle vitale organer, der er ramt. Der er en indre blødning, som man er opmærksom på, men han er uden for livsfare, fortæller Robert Jensen.

Politiet ved endnu ikke noget om, hvad der har været baggrund for overfaldet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.