Asylansøger forbliver fængslet i sag om københavner-terror

En dommer besluttede mandag at forlænge fængslingen af en syrisk terrormistænkt mand.

Københavns Byret har mandag forlænget varetægtsfængslingen af en 31-årig syrisk mand, som sigtes for at have planlagt at terrorangreb i København. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Københavns Byret har mandag forlænget varetægtsfængslingen af en 31-årig syrisk mand, som sigtes for at have planlagt at terrorangreb i København. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der er umiddelbart grund til at tro på, at en 31-årig mand fra Syrien tilbage i november 2016 var parat til at begå terror i København.

Mandag har en dommer i Københavns Byret i hvert fald valgt at forlænge den sigtedes ophold bag tremmer i yderligere fire uger.

Manden, der er asylansøger i Sverige, blev anholdt 21. december 2017.

Det er politiets opfattelse, at den anholdte var i ledtog med en 21-årig landsmand, der i sommer blev idømt fængsel af en tysk domstol i samme sag. Her lød straffen på fængsel i seks et halvt år.

Ifølge sigtelsen, som er rejst af anklagemyndigheden ved Københavns Politi, havde syrerne til hensigt først at overfalde vilkårlige personer med knive. Herefter ville de detonere en eller flere bomber.

Planerne blev dog forpurret, da den 21-årige blev afvist ved grænsen til Danmark og siden anholdt af tysk politi.

Under retssagen i Tyskland mod den 21-årige kom det frem, at det var Islamisk Stat (IS), der etablerede kontakten mellem de to syrere.

Det blev også dokumenteret, hvordan den 21-årige i en korrespondance med IS havde erklæret sig parat til at dræbe i gruppens navn.

- Vi må gå ud fra, at der var tale om, at der skulle sprænges flere bomber, lød det i forbindelse med domsafsigelsen fra den tyske retsformand.

Mandag ønsker anklager Sonja Hedegaard ikke at oplyse, hvornår der tages stilling til, om der skal rejses tiltale mod den mistænkte 31-årige.

Foreløbig er samtlige retsmøder mod ham foregået bag lukkede døre. Derfor er det uvist, hvordan beviserne mod ham ser ud.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.