Asylansøgere skal ud på dybt vand

Ny samarbejde mellem Open Water-forening og asylcenter tilbyder unge mænd crawl-kursus og havsvømning

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Hvis Open Water-svømning er at svømme i en flod, så har en af deltagerne erfaring med havsvømning. Men ellers er det så som så, hvor meget de 11 asylansøgere kender til disciplinen at crawle på dybt havvand.

Aktivitetsmedarbejder på asylcentret i Frederikshavn Peter Lund Berntsen kender til gengæld meget til Open Water svømning, som er hans helt store fritidsinteresse.

Han er medlem af den lokale Open Water forening i Frederikshavn, og planen er, at nogle af de 11 mænd i bassinet, skal med ud og svømme i havet ved Palmestranden. Men først når vandet bliver varmere.

Palmestranden venter

Det store svømmestævne på Palmestranden finder i år sted 21. juni, og inden da skal asylansøgere havde prøvet at svømme i bølgerne og ikke kun i svømmehallen i Frederikshavn.

- Vi vil være tilfredse, hvis nogle af dem kan klare den korte distance på 500 meter, siger Peter Lund Berntsen.

Han får hjælp fra en af foreningens erfarne svømmere Per Kristensen, der har sit hyr med at holde styr på de ivrige svømmere.

De kommer fra Iran, Ukraine, Tjetjenien og Marokko.

- Mændene til svømmeholdet er valgt, fordi deres sager om asyl trækker ud, hvorimod syrere er i kort tid på centret, før de får flygtningestatus og forlader centret og Frederikshavn, forklarer Peter Lund Berntsen, som håber på, at Open Water-foreningen senere kan låne våddragter til deltagerne.

32-årige Mohamad Tagli fra Iran har været i Danmark i næsten et år.

Han har aldrig lært at svømme og udstyres med bælte. Men vandskræk er han bestemt ikke, og smiler over at få lov til at prøve kræfter med den nye sport.

- Det er hårdt at svømme, men rigtig godt, siger han, mens instruktøren forklarer, hvordan de skal bruge benene, sætte armene i vandet og trække vejret, når de svømmer crawl.

Instruktionen skal oversættes til russisk, og hvis deltagerne begynder at træne, inden Per Kristensen er færdig med at forklare, beviser instruktøren at et højt pift og en vinken om at komme tilbage til kanten, kan forstås af alle nationaliteter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.