Danmark

Asylcenter stopper med stiksikre veste til personalet

Asylcenter Holmegaard stopper øjeblikkeligt forsøg med stiksikre veste. Det skabte negativ opmærksomhed.

På Langeland vil man ikke længere give personalet på Asylcenter Holmegaard stiksikre veste, så de kan føle sig sikre.

Det oplyser drifts- og logistikchef Ulrik Pihl hos Langeland Kommune. Det er blandt andet medieopmærksomheden, som får kommunen til at stoppe.

- Den bevågenhed, der har været i medierne, har været medvirkende til beslutningen. Vi er faktisk rigtig kede af, at det er nået hertil. Det har aldrig været vores intention at give udtryk for, at man skal være utryg ved at arbejde på et asylcenter.

- Vi vil bare gerne drøfte med vores medarbejdere, om vi kunne skabe et sikkert og trygt arbejdsmiljø.

I medierne er vestene blevet beskrevet som både skud- og stiksikre, men det er altså kun stiksikre veste, siger Ulrik Pihl.

Og de i alt ti veste er ikke købt for at sende en signal om, at det er farligt at arbejde på et asylcenter, men for at "vurdere om de kunne bidrage til at skabe tryghed".

- Vi er bevidste om, at der kan opstå situationer, hvor asylansøgerne reagerer uhensigtsmæssigt, fordi de er i en unormal situation. Og det kan skabe bekymringer for vores personalet.

- Det vil vi gerne lytte til og finde en løsning på. Men vi må konstatere, at vores intention er blevet misforstået. Vi har mod vores vilje fået sendt nogle forkerte signaler. Nu stopper vi projektet med øjeblikkelig varsel, og så vil vi drøfte det næste uge med vores medarbejdere.

Indkøbene skete som en del af et pilotprojekt, da centeret er i gang med et forløb, hvor medarbejderne efteruddannes i at håndtere konflikter og psykiske lidelser som posttraumatisk stress.

Langeland Kommune driver 16 asylcentre rundt om i landet. Centrene huser over 3000 asylansøgere og 300 medarbejdere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.