Asylcentre i Jammerbugt lukker: 60 medarbejdere berøres

Udlændingestyrelsen lukker tre centre i Brovst, Tranum og Dronninglund som følge af et kraftigt fald i antallet af asylansøgere

Antallet af asylansøgere er faldet, og derfor er det nu nødvendigt at lukke Jammerbugt Kommunes asylcentre. Arkivfoto: Michael Bygballe

Antallet af asylansøgere er faldet, og derfor er det nu nødvendigt at lukke Jammerbugt Kommunes asylcentre. Arkivfoto: Michael Bygballe

JAMMERBUGT:Det lave antal nye asylansøgere i Danmark og udsigten til et fortsat faldende behov for pladser på opholdscentrene har fået Udlændingestyrelsen til at lukke Jammerbugt Kommunes tre asylcentre i hhv. Brovst, Tranum og Dronninglund. Efter planen lukkes centret i Dronninglund ved udgangen af januar, og centrene i Brovst og Tranum ved udgangen af april 2019.

De cirka 800 beboere på centrene bliver boende, indtil de enten får opholdstilladelse eller endeligt afslag på asyl og overflyttes til et udrejse- eller hjemrejsecenter. Asylansøgere, som ikke har fået afgjort deres sag, når centrene lukker, vil blive overflyttet til andre opholdscentre.

Cirka 60 skal finde nyt job

Lukningen berører i alt cirka 60 medarbejdere i Jammerbugt Asylafdeling. Hertil kommer en række andre funktioner, både i og uden for Jammerbugt Kommune, som asylområdet har købt ydelser af. Det gælder f.eks. undervisning, psykologbistand, børnepasning, tandpleje og sundhedspleje.

I overensstemmelse med Jammerbugt Kommunes personalepolitik vil der blive taget hånd om de medarbejdere, hvis arbejdssituation bliver påvirket af lukningen. Jobcenter Jammerbugt vil derfor allerede fra i dag stå til rådighed for at understøtte processen i forhold til medarbejdernes fremadrettede beskæftigelse.

Samtidig med lukningen af opholdscentrene ophører også en række tilknyttede aktiviteter som f.eks. voksenskole og sundhedsordning.

Ikke et chok

De tre asylcentre drives i dag af Jammerbugt Kommunes asylafdeling på kontrakt med Udlændingestyrelsen.

For borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade (V), kommer meldingen om lukningerne dog ikke som et chok.

- Vi var godt klar over, at der ville komme flere lukninger, men vidste jo ikke, om det ville ramme Jammerbugt Asylafdeling. Med lukningen slutter en epoke på omkring 25 år, hvor der her i området har været drevet asylcentre - først i den tidligere Brovst Kommune og nu i Jammerbugt Kommune, siger han og tilføjer.

- Det har været en spændende opgave, og jeg vil gerne takke alle dem, som har været med til at sætte Jammerbugt Kommune på landkortet som en vigtig og kompetent asyloperatør gennem alle årene. Det gælder både ledere, medarbejdere og de mange frivillige, som har taget del i opgaven. Nu må vi så prøve at hjælpe de berørte medarbejdere godt videre med arbejde eller uddannelse.

Godt samarbejde

Udlændingestyrelsen understreger, at samarbejdet med Jammerbugt Kommune om asylcenterdriften har været rigtig godt, og at Jammerbugt Kommune har løftet indkvarteringsopgaven på fornem vis gennem mange år.

Udlændingestyrelsen har i år lukket otte asylcentre i Danmark, heraf to drevet af Jammerbugt Asylafdeling. Når de varslede lukninger er gennemført i april 2019, vil der være 14 asylcentre tilbage. I begyndelsen af 2016 var der 98 asylcentre.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.