Ateist i Nigeria er indlagt til behandling

En mand i Nigeria tror ikke på Gud. Myndighederne regner ham for syg, så nu står den på mental behandling.

Udland 25. juni 2014 14:35

En mand i den afrikanske stat Nigeria har erklæret, at han ikke tror på Gud, og det har medført, at myndighederne nu har tvunget ham til mental behandling på et psykiatrisk institut.

Oplysningerne kommer fra menneskeretsorganisationen International Humanist and Ethical Union (Iheu), skriver BBC på sin netavis.

Der er tale om den 29-årige kemiingeniør Mubarak Bala. Hans erklæring om den manglende tro på Gud skal være fremsat i delstaten Kano.

Denne nordlige delstat er overvejende muslimsk og indførte i 2000 den muslimske sharialov, der ikke alene bruges som målestok, når domstolene skal dømme. Sharia er også vejledning og et sæt regler, som indbyggerne skal leve efter.

Ifølge Iheu har Bala fortalt familiemedlemmer, at han faktisk ikke tror, at der er en Gud. Familien gik så til en læge for at høre, om Bala måske kan være mentalt syg.

Lægen sagde, at det ikke var tilfældet, men familien gik ifølge BBC videre til endnu en læge, der kunne fortælle, at lider man af personlighedsspaltning, så er ateisme en sideeffekt.

Derfra var der ikke langt til tvangsindlæggelse på en psykiatrisk klinik, hvorfra han via en indsmuglet telefon har kontaktet Iheu.

Der er i øjeblikket meget fokus på Nigeria og specielt den nordøstlige del af landet på grund af den militante gruppe Boko Haram, der i flere år har gennemført meget blodige angreb i kampen for en islamisk stat i netop det nordøstlige Nigeria.

Det var Boko Haram, der i april bortførte over 200 teenagepiger. I de seneste dage er der kommer meldinger fra lokale embedsmænd i Damboa i delstaten Borno om, at formodede militsfolk fra Boko Haram har bortført yderligere 60 personer.

Der er tale om kvinder og piger helt ned til tre årsalderen, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...