Atleter ved OL i Tokyo skal sove i senge af genbrugspap

Der er tænkt på miljøet i indretningen af den by, som de tusindvis af deltagere ved OL i Tokyo skal bo i.

Deltagerne ved OL til sommer i Tokyo skal sove i senge lavet af materialer, der kan genbruges, oplyser arrangørerne. Foto er fra åbningen af OL i Rio de Janeiro i 2016.

Deltagerne ved OL til sommer i Tokyo skal sove i senge lavet af materialer, der kan genbruges, oplyser arrangørerne. Foto er fra åbningen af OL i Rio de Janeiro i 2016.

TOKYO:De tusindvis af sportsfolk, som deltager ved de olympiske lege i Tokyo til sommer og de efterfølgende paralympiske lege, kan lægge sig til at sove med god miljøsamvittighed.

Atleterne skal nemlig sove i senge lavet af materialer, der kan genbruges.

Det oplyste de japanske arrangører af de to store sportsstævner torsdag ved en fremvisning af den by, som deltagerne skal bo i til sommer.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Rammerne til sengene i OL-byen er således lavet af robust pap, som vil blive genanvendt som papir, når atleterne har forladt den japanske hovedstad.

Og selv de tungeste atleter skal ikke frygte, at sengen braser sammen under dem.

- Disse senge kan klare op til 200 kilo. De er stærkere end senge lavet af træ, forklarede Takashi Kitajima, der har ansvaret for OL-byen, under rundvisningen torsdag.

Kun i tilfælde af vild jubel over en medalje på værelserne vil han ikke garantere for holdbarheden.

- Selvfølgelig vil både pap- og træsenge brase sammen, hvis du hopper på dem, siger han.

Madrasserne er ikke lavet af pap, men af andre genbrugsmaterialer, som bagefter vil blive omdannet til plastikprodukter.

OL-byen skal efter planen være indflytningsklar i juni. OL åbner den 24. juli, mens de paralympiske lege begynder den 25. august.

- Organisationskomitéen tænkte på elementer, som kan genbruges, og sengene var en af idéerne, forklarer Takashi Kitajima og tilføjer, at det er første gang i OL-historien, at atleternes senge er lavet af genbrugelige materialer.

OL-byen bliver opført langs Tokyobugten. Den vil omfatte 21 højhusblokke med lejligheder og 18.000 senge.

Bagefter vil lejlighederne blive solgt eller lejet ud. Ifølge annoncer fra ejendomsmæglere vil priserne begynde ved 54 millioner yen. Det svarer til godt 3,3 millioner kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.