Atletik: DAF vil straffe ledere og trænere for doping

Dansk Atletik Forbund foreslår at straffe ledere og sportschefer ved gentagne dopingsager i et forbund.

Doping er igen blevet et kæmpe tema i atletik, efter at den tyske tv-station ARD lørdag viste en dokumentar om lækkede dopingtestresultater fra Det Internationale Atletikforbund (IAAF).

Her hævdes det, at en stor del af de godt 12.000 prøver, som ARD har fået indsigt i, viser "mistænkelige" blodværdier, og det gælder især hos atleterne inden for udholdenhedsdisciplinerne.

Det åbner igen debatten om doping i atletik, og hos Dansk Atletik Forbund (DAF) er man fortaler for at gå nye veje i kampen mod doping.

- Vi har i Dansk Atletik Forbund leget med tanken om, hvad der egentlig vil ske i idrætten, hvis formænd, direktører og sportschefer i forbund blev udelukket, hver gang der var et passende antal dopingsager i deres land, siger Jakob Larsen, direktør i DAF, til DR Sporten.

- Vi kan ikke blive ved med bare at slå hårdere og hårdere ned på atleterne, for der dukker bare nye op. Dem, der sidder og træffer beslutningerne i kulissen, det er dem, vi skal have fat på, lyder det fra DAF-direktøren.

Han er overbevist om, at der er højtstående folk i de forskellige atletikforbund, som ligger inde med en viden, de ikke gør noget ved.

- Det er jo helt tydeligt, at der sidder folk på positioner i forbund og i andre ledelsesorganer inden for idrætten, der har en viden, som de ikke agerer på, og det skal have konsekvenser, siger Jakob Larsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.