Atletikpræsident er begejstret over dansk VM-rute

Sebastian Coe mener, at cross-ruten ved VM i Aarhus fremstiller sporten som innovativ og moderne.

Ritzau
FILE PHOTO: Sebastian Coe, IAAF''s President, attends a press conference as part of the International Association of Athletics Federations (IAAF) council meeting in Monaco Foto: Reuters/Eric Gaillard
3. april 2017 16:30

Reaktionen fra Det Internationale Atletikforbund (IAAF) var positiv, da det mandag blev præsenteret for ruten til VM i crossløb i Aarhus i 2019.

I en pressemeddelelse fra Dansk Atletik Forbund (DAF) udtrykker præsident Sebastian Coe begejstring over ruten, der blandt andet kommer til at løbe hen over Moesgaard Museums skrånende græstag.

- Det er et meget, meget interessant setup, som vil vise vores sport på en innovativ og moderne måde og samtidig vise, at crossløb er en tough sport og med disse omgivelser tage sporten tilbage til, hvad jeg vil kalde det traditionelle crossløb, siger Sebastian Coe.

DAF, der er arrangør sammen med Aarhus Kommune og Sport Event Denmark, håber, at man med det nytænkende crossløb kan booste sporten såvel nationalt som internationalt.

- Vi vil sætte crossløb på dagsordenen, og vi vil invitere danskerne og motionisterne med til VM-festen såvel i dagene op til selve mesterskabet som til selve VM-Raceday.

- Samtidig vil vi med introduktion af en landsdækkende skole-OL cross-turnering lade finalen for denne indgå i selve VM-arrangementet, siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund.

VM-løbet i Aarhus skal afvikles i marts 2019.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...