Atletikpræsident: Skandaler tager lang tid at overvinde

IAAF-præsident Sebastian Coe ved godt, vejen til genoprettet tillid til sporten er lang, men han tror på det.

Atletiksporten er i knæ.

Gennem de seneste måder er der blevet afsløret systematisk doping i russisk atletik, og en dokumentar på den tyske tv-station ARD afslørede, at mange OL- og VM-medaljetagere har afleveret mistænkelige blodprøver de seneste mange år uden konsekvenser.

Samtidig er den tidligere præsident for Det Internationale Atletikforbund (IAAF) Lamine Diack anklaget for korruption, og senest er den nuværende præsident, Sebastian Coe, blevet beskyldt for lobbyisme.

Skandalen i atletikverdenen er omfattende og involverer mange. Derfor var det naturligvis også et emne på IAAF-mødet torsdag i Monaco, og efterfølgende erkendte Sebastian Coe over for AFP, at der venter et kæmpe genopretningsarbejde.

- Vejen tilbage til tillid er ikke en videnskabelig vej. Der er ingen sikkerhed for noget, siger IAAF-præsidenten.

- Men det må begynde med at sikre, at vi har en organisation, der passer til formålet og kan levere det arbejde, der er påkrævet, og som kan holde fast i og genopbygge det image, der tydeligvis er blevet ramt hårdt de seneste uger.

Coe slår fast, at IAAF på ingen måde underkender, hvor omfattende problemerne er lige nu, og derfor vil der gå lang tid, førend atletikken igen er en sport, fansene vil finde troværdig.

- Hvor lang tid det vil tage, ved jeg ikke, men det vil totalt set overstige mit mandat, lyder det fra IAAF-præsidenten.

Det var så sent som i august måned, Sebastian Coe med en valgsejr over stangspringslegenden Sergej Bubka overtog præsidentposten efter den 82-årige senegaleser Lamine Diack.

Fransk politi har åbnet en efterforskning af Diack, som er mistænkt for blandt andet at have ladet sig bestikke af russiske atleter for at dække over deres dopingbrug.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.