Aubergine-terrine

Med hvid chokoladecreme

Ingredienser: 500 g aubergine (evt. rosafarvet) 65 g sukker 30 g mandelsplitter 30 g mørk chokolade 50 g makroner 1 stk. citron 1 teskefuld kanel 2 cl Baileys 50 g tørret appelsin, citron i tern mel salt 150 g groft salt Hvid chokoladecreme 200 g hvid chokolade 250 cl mælk 45 g sukker 2 æggeblommer Tilberedning: Varm mælken og tilsæt sukker og hvid chokolade. Til sidst tilsættes æggeblommer, så det bliver meget koncentreret. Fjern skindet fra auberginerne - skær i en cm tykkelse på tværs, og læg skiverne i to timer i det grove salt (så taber den lidt bitterhed). Tør skiverne, og læg dem i mel og derefter i fritureolie, indtil de bliver gule i farven. Tør dem af med papir og læg dem i en blanding af sukker, kanel og citronrasp. Tag en beholder og blend mandelsplitter, knust makron, tørret appelsin/citron og Baileys og rør dem til en masse. Tag en kageform og start med at lægge creme, derefter auberginer og drys makronmiks. Start forfra, indtil du har nået toppen. Dæk til og sæt i køleskab i en eller to dage.