August brækkede lårbenet - afvist på skadestuen

Otte-årig dreng sendt hjem med stærke smerter efter ulykke - han manglede en henvisning

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Selv om man netop har brækket benet og befinder sig på et sygehus omgivet af hundredvis af læger og sygeplejersker, så skal man ikke regne med at blive behandlet - medmindre man har en henvisning fra egen læge.

Den erfaring gjorde den otte-årige August Høgh fra Sulsted, efter at han torsdag formiddag kl. 10 faldt ned fra en gynge på Sulsted Skole. Hans far Anders kørte ham ind på skadestuen på Aalborg Universitetshospital - efter først at have henvendt sig forgæves til egen læge.

- Jeg skyndte mig hjem fra arbejde og ringede til vores egen læge. Han havde først en tid kl. 15.10, så jeg opsøgte en lægeklinik tæt på skolen, men dér henviste de til vores egen læge, fortæller Anders Høgh.

Afvist på skadestuen

Anders Høgh kørte til skadestuen, hvor han imidlertid blev afvist, fordi han ikke havde en henvisning med fra egen læge.

- Da skadestuen afviste os, kørte jeg hen til vores egen læge og pressede på for at få en læge til at se på August. Det lykkedes, og lægen skulle kun bruge få sekunder på at konstatere, at der var brug for en røntgenundersøgelse - hvorefter turen gik hele vejen tilbage til skadestuen, beretter Anders Høgh.

Frustrerende oplevelse

Røntgen-billedet afslørede, at August havde brækket lårbenet.

Først derefter blev August behandlet og får gips på og en kørestol med hjem.

Hele forløbet har været meget frustrerende for både far og søn, og Anders Høgh understreger, at han ikke er ude efter at give nogen skylden. Men han undrer sig over systemet.

- Alle de mennesker, vi mødte, var venlige og fulgte sikkert reglerne. Men jeg er frustreret over, at systemet fungerer sådan, at man kan stå på en skadestue med en dreng, der åbenlyst har store smerter, og der ikke er nogen, der kan, vil eller må reagere på det. Sådan et system må vi da lave om, siger Anders Høgh og understreger, at hans eneste ærinde er at undgå, at andre kommer i samme situation.

Direktør vil undersøge sagen

Den øverste ansvarlige for skadestuen er Morten Noreng, lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital. Han ønsker ikke at kommentere sagen, før han har sat sig ind i den, hvilket han vil gøre snarest.

Når hverken skolen eller Augusts far ringede 112 efter uheldet, var det fordi, de ikke ønskede at ulejlige alarm-systemet unødigt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.