Auken: Der skal være plads til både måger og mennesker

Miljøminister lover en løsning med plads til både måger og mennesker, når hun beslutter, om måger skal fredes.

Danmark 12. september 2013 15:00 - Opdateret 12. september 2013 15:02

Auken: Der skal være plads til både måger og mennesker

Miljøminister Ida Auken (SF) lover en løsning, der giver plads til både måger og mennesker, når hun tager stilling til en flertalsindstilling fra Vildtforvaltningsrådet om at frede de store måger, sølvmåge, sildemåge og svartbag.

- Jeg mener generelt, at der er rigtig god grund til at lytte til Vildtforvaltningsrådet, når de kommer med deres anbefalinger. Men jeg er selvfølgelig også opmærksom på, at mange mennesker er generet af måger især i byerne, så det skal fortsat være muligt at regulere dem i de områder, siger Ida Auken.

Selvom mågerne bliver fredet for jagt, så vil det under alle omstændigheder som nu være muligt at søge Naturstyrelsen om tilladelse til at foretage bekæmpelse på en ejendom ved at skyde at begrænset antal måger eller fjerne æg og unger.

Danmarks Jægerforbund forudser imidlertid, at det bliver voldsomt bureaukratisk, når regulering per ansøgning fremover bliver eneste måde at begrænse antallet af måger, der for flere arter er i kraftig vækst.

Jægerne opfordrer derfor Ida Auken til at lempe de nuværende regler for regulering, så måger kan bekæmpes i et større samlet geografisk område.

- Skal der søges tilladelse til mågebekæmpelse helt ned på den enkelte ejendom som nu, bliver kampen mod mågeplagen uoverskueligt bureaukratisk, siger jægerformand Claus Lind Christensen.

Og miljøministeren er indstillet på at se på, om reglerne er gode nok.

- Når vi skal kigge på hele mågeområdet, er det fornuftigt at kigge på, om det fungerer ordentligt på den måde, vi gør det i byerne i dag, siger ministeren.

- Jeg ved godt, mange mange er besværet af mågerne. Derfor vil jeg også tænke mig rigtigt godt om, når jeg får anbefalingerne fra Vildtforvaltningsrådet om kort tid.

- Og det er klart, at jeg ingen som helst intentioner har om, at tingene skal være unødvendigt bureaukratiske. Vi skal finde en pragmatisk løsning, siger hun.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...