Auktion runder 500 mio. kr.

Hanstholm Fiskeauktion fortsat Danmarks største

Hanstholm Fiskeauktion er fortsat landets største. I år nåede omsætningen for tredje gang en halv milliard kroner. Arkivfoto

Hanstholm Fiskeauktion er fortsat landets største. I år nåede omsætningen for tredje gang en halv milliard kroner. Arkivfoto

HANSTHOLM:Det var ikke sådan, at champagnepropperne sprang torsdag morgen klokken 10 minutter over syv i auktionshallen på havnen.

Men alligevel kunne fiskeauktionsmester Jes Holm Sørensen og hans personale med tilfredshed konstatere, at de for andet år i træk har rundet den halve milliard i omsætning.

- Vi er helt sikkert Danmarks største, siger han og forklarer, at sidste år rundede aktionen også de 500 millioner kroner.

Første gang var for knap 20 år siden i 1993:

- Men da var der også mange, mange flere fisk til rådighed.

Jes Holm Sørensen fortæller, at der så gik ganske mange år, inden tallet igen blev rundet:

- Det skete i 2008, siger han og fortæller også, at i 2011 blev det nået allerede i slutningen af november.

Selv om det er et væsentlig tal i omsætningen, så er det ikke en begivenhed, som på den måde fejres, men er et måltal for omsætningen i virksomheden, der har otte fastansatte.

Om det så bliver nået igen næste år, er Jes Holm Sørensen mere usikker på. Uanset de bedre kvoteregler fra EU, så er fiskeauktionen i Hanstholm afhængig af de udenlandske tilførsler, og så længe aftalerne med fiskeri i norsk farvand endnu ikke er på plads, så vil det lægge en dæmper på den daglige omsætning.

- Et slag på tasken siger, at halvdelen af mængden er fra udenlandske fiskere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.