Aura: Det har aldrig sagt mig noget at se fjernsyn

Tv'et blev primært brugt til at hænge bøjler på, så det har Aura skaffet sig af med. I stedet læser hun gerne.

Sangerinden Aura er fan af David Lynch og ejer ikke et fjernsyn. Foto: /ritzau/Flindt Mogens

Sangerinden Aura er fan af David Lynch og ejer ikke et fjernsyn. Foto: /ritzau/Flindt Mogens

Aura er stor fan af stærke kvinder og af filminstruktøren David Lynch, som hun beundrer for hans mod til at udfordre publikum.

Den 32-årige sangerinde, der nu drager ud på turné i blandt andet Aalborg, Viborg og Greve, orker til gengæld ikke at se fjernsyn om andre menneskers liv. Hun ynder at fordybe sig i fortællinger - i særdeleshed dem, hun kan se, læse og lytte sig til.

Hvilken film så du sidst?

- Jeg så en film, der hedder "Hello I am David!", som er en dokumentar om en af de bedste pianister i vores tid, der fik et nervesammenbrud som 24-årig og ikke spillede i 21 år. Nu er han tilbage og turnerer rundt i hele verden. Filmen er fantastisk underholdende, men også vildt livsbekræftende. Den er en perle, som også er tilgængelig på Netflix.

- Jeg kan godt lide at se musikdokumentarer, og denne her var ret skøn. Man sidder tilbage og tænker, at der er mere mellem himmel og jord.

Hvilke serier streamer du?

- "Twin Peaks: The Return". Jeg synes, den er helt fantastisk. David Lynch er en af de største og vigtigste instruktører. Jeg synes, han udfordrer genren, og han er kompromisløs. Det har jeg kæmpe respekt for.

- Jeg havde set alle de gamle afsnit i løbet af vinteren for lige at catche op til de nye. Jeg synes, vi lever i en tid, hvor tingene skal gå hurtigt, så jeg kan godt lide, at han udfordrer sit publikum og er så kryptisk.

- Alting skal ikke give mening, men på samme tid er han raffineret nok til at svare på de spørgsmål, som gør, at det kan hænge sammen. Han bliver aldrig en kliché, og det er enormt befriende.

Hvilke podcasts lytter du til?

- Jeg kan godt lide "Millionærklubben" på Radio24syv. Jeg synes, det er en meget spændende måde at lytte til, hvad der sker lige nu. Det er lidt ligesom at læse en avis.

Hvad lytter du til i radioen?

- Det er faktisk begrænset, hvor meget radio jeg hører, fordi jeg synes, det er svært at høre på folk, der bare snakker. Jeg kan godt lide eksperter, så ofte, når jeg søger at blive stimuleret, sker det ikke med radioen - jeg læser mere.

Hvilket program får dig til at tænde fjernsynet?

- Jeg har ikke noget fjernsyn. Det har aldrig sagt mig noget at se fjernsyn. Jeg havde på et tidspunkt et, men jeg hang bare bøjler på det og brugte det mere praktisk. Jeg har ikke særlig meget energi til at stirre på, at andre mennesker lever deres liv. Jeg har så meget, jeg selv gerne vil lave.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

- Lige nu læser jeg Simone de Beauvoir. Jeg er ved at lære fransk og læser "Det andet køn", som er en vigtig bog om kønnene og kvinden. Hun var en tidlig feminist og gift med Sartre (Jean-Paul Sartre, red.).

- Så læser jeg også Karen Blixens "Mit Afrika" og Patti Smiths nye bog. Jeg læste "Just Kids" for nogle år siden - hun har sådan en vild måde at skrive på.

Hvilke magasiner køber du?

- Jeg elsker at have papir i hånden og føle siderne, men det er på en eller anden måde en døende dinosaur. Jeg køber egentlig ikke så mange blade. Det er mest i lufthavnen, når jeg skal et sted hen. Det er lidt en blanding af Psykologi, Frame, i-D og Playboy.

- Jeg vil gerne underholdes, mens jeg bladrer det igennem, og så lader jeg det som regel bare blive i flyveren til den næste, der sætter sig. På nettet læser jeg et magasin, der hedder Rookie. Det er bloggeren Tavi Gevinson, som står bag det.

Hvor går du ud for at være kulturel?

- Jeg synes, jeg er god til at bruge byen. Jeg så Marina Abramović udstille sin kropskunst og sine værker på Louisiana for nylig. Jeg kan godt lide, at man kan tage toget et sted hen eller køre afsted på sin cykel.

- Det er mest det, jeg opfatter som den største kulturluksus i København, at man ikke skal gøre særlig meget for at blive inviteret. Alle kan komme til det - du kan som regel bare købe en billet til det. Det er en kæmpe luksus.

- Jeg har selvfølgelig også været i Operaen og tager også cirka en til to gange om året i Det Kongelige Teater.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.