Aurion nomineret til Økologisk guld

Aurions jomfrubyg i fornem dyst, når der uddeles priser i Politikens gamle trykkeri.

Aurions langtidsristede jomfrubyg dyster i kategorien Korn, mel, brød og kager, hvor i alt tre økologiske produkter er nomineret. PR-foto.

Aurions langtidsristede jomfrubyg dyster i kategorien Korn, mel, brød og kager, hvor i alt tre økologiske produkter er nomineret. PR-foto.

HJØRRING:Den økologiske jomfrubyg fra Aurion i Hjørring er nomineret til fødevareprisen Politiken Økologisk Guld 2012. Prisen bliver givet til de bedste og mest innovative økologiske produkter herhjemme, og konkurrencen arrangeres af producentsammenslutningen Økosalg og Oplysning i samarbejde med Politiken og Økologisk Landsforening. Prisen uddeles 24. november i Politikens gamle trykkeri.

I første omgang har et professionelt dommerpanel smagt på 110 økologiske produkter og reduceret antallet til 19 nominerede, fordelt på seks kategorier. Aurions langtidsristede jomfrubyg dyster i kategorien Korn, mel, brød og kager, hvor i alt tre økologiske produkter er nomineret.
- Vi er rigtig stolte af at være nominerede – og vi er især stolte af vores avlere. Det er deres fortjeneste, siger Inger Larsen, kone til Jørn Ussing Larsen, som er stifter af Aurion.
Jomfrubyggen er den eneste byg, som er 100 procent fuldkorn. Byggen bliver dyrket på Livø, og Aurion langtidsrister den inden, de sender den ud i butikkerne. Jomfrubyggen har et højere indhold af protein, E-vitamin og fedt, end normal byg.
Det er femte gang at konkurrencen Økologisk Guld afholdes. Konkurrencen gennemføres med støtte fra EU og Fødevareministeriets Landdistriktsprogram.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.