Udland

Australien ramt af to dødelige hajangreb på få dage

To australiere er de seneste dage døde efter hajangreb omkring den vestaustralske by Perth.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Hvidhaj Hvid Haj Foto: Free/Marina Bolow

For anden gang på en uge har en australier mistet livet til et angreb fra en stor haj. Det er sket nær byen Perth i den vestlige del af landet.

Det skriver det australske nyhedsmedie ABC, efter en hårdt såret kvinde blev fundet i vandet ved den lille by Mindarie nord for Perth.

- Politi og redningspersonel ankom til stedet og lokaliserede en kvinde, der var afgået ved døden.

- Den afdøde har markante skader, der stemmer overens med dem, der ville komme fra et hajangreb. Men den endelige dødsårsag er ikke officielt afgjort, siger en talsmand for politiet ifølge ABC News.

Fredag døde den 29-årige surfer Ben Gerring af de bid, han tirsdag havde fået, fra hvad der formodes at være en stor hvidhaj.

Han blev tirsdag fundet i vandet nær byen Mandurah lige syd for Perth.

Vidner fortæller ifølge ABC, at hans ene ben var bidt af over knæet, mens skader på hans surfbræt indikerer, at der er tale om et angreb fra en Hvidhaj.

Efterfølgende blev en hvidhaj på 4,2 meter fanget i nærheden af, hvor Ben Gerring blev angrebet. Det har dog ifølge ABC ikke været muligt at sige, om det var den, der angreb surferen.

Angrebet har skabt frygt blandt de lokale i området, der er kendt for sine strande og sine surfere.

- Vi har hele tiden ment, at det var et sikkert område, men det føles ikke sikkert længere. Der er set flere hajer, men det har aldrig føltes som en reel trussel. Nu er det hele meget virkeligt, siger Peter Beardmore, en lokal surfer, til ABC.

Angrebet på Ben Gerring har udløst kritik af myndighederne, der tidligere på dagen havde fået meldinger om en 3,5 meter lang hvidhaj i området, men ikke havde rykket ud med større advarsler.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.