Australske bobler

På australsk hedder mousserende vin sparkling wine.

På australsk hedder mousserende vin sparkling wine.

Brut Cuvée, Australien. Holte Vinlager, 85 kr. Australierne er gode til at producere mousserende vin, men vi ser ikke så meget af det i Danmark. Normalt ligger de prismæssigt lige en tand højere end de mange gode europæer, der er på markedet, specielt cavaerne er hårde konkurrenter. Men her er altså en af dem. Den er fremstillet af Pinot Noir og Chardonnay, de samme druer, som er basis for en del champagne. Fremstillingsmetoden er også den samme. Der er først fremstillet en tør, temmelig syreholdig hvidvin, som derefter er tappet på flasker, tilsat sukker og gær og lukket med en kapsel. Under den nye gæring udvikles kulsyre, der frigives som bobler, når vinen åbnes. Det er en god, solid vin, tør og pænt lavet. Den er et alternativ til f.eks. den spanske Cava eller den franske cremant. { Vi gav den fire point af otte mulige.