Australske Qantas tjener penge i et presset marked

Det er lykkedes det nationale, australske luftfartsselskab at lave et solidt trecifret millionoverskud i 2012.

Australske Qantas tjener penge i et presset marked

Qantas, det australske luftfartsselskab, har oplevet stor økonomisk vækst i det sidste halve år som følge af erstatningsudbetalinger for de forsinkede Boeing Dreamliner-fly og ved at begrænse internationale tab. Selskabet advarer samtidig mod turbulens forude.

Det australske selskab meddeler også, at det agter at opgradere dets flyflåde efter sidste års negative resultat.

Her var det første gang, at Qantas gik i røde tal siden privatiseringen i 1995. Det skyldtes hård konkurrence, faglige aktioner og høje brændstofomkostninger.

I andet halvår af 2012 er Qantas' nettoindtjening steget med 164 procent i forhold til samme periode året inden til 111 millioner australske dollar (642 millioner kroner).

Selskaber udbetaler intet udbytte til aktionærerne "på grund af de store udsving og usikkerhed i konkurrencemiljøet, den globale økonomiske situation, brændstofpriser og valutakurser".

Investorerne i Sydney hilser de nye indtjeninger velkommen på en dag, der ellers kun har budt på tab. Det har drevet Qantas-aktien 2,8 procent i vejret til 1,66 australske dollar (9,60 kroner).

Analytikeren Peter Borkovec fra White Funds Management siger, at investorerne venter et opsving i Qantas' formue.

- Det handler om, hvor selskabet kommer fra, og hvorvidt dets strategi går i den rigtige retning. Investorer kan se, om det fungerer, siger Borkovec og uddyber:

- Med den lave vurdering af Qantas taget i betragtning er det ikke vanskeligt at forstå, hvorfor markedet reagerer positivt.

Overskuddet for 2012 inden skat steg 10 procent i forhold til 2011 til 223 millioner australske dollar (1,35 milliarder kroner) på indtægter på 8,24 milliarder australske dollar (47,5 milliarder kroner).

- Qantas International er godt på vej til at gennemføre sin turnaround-plan, siger koncernchef Alan Joyce på et pressemøde.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst