Autocampere skjuler sig i skoven

Problem med ulovlig parkering ved kysten er flyttet ind i klitplantagerne

Patruljering, venlige henstillinger og bøder har flyttet de ulovlige autocampister væk fra kysten. Nu holder  mange af dem til gengæld på de små veje i plantagerne, fortæller klitplantør Kim Christensen fra Thy Statsskovdistrikt. 
arkivfoto

Patruljering, venlige henstillinger og bøder har flyttet de ulovlige autocampister væk fra kysten. Nu holder mange af dem til gengæld på de små veje i plantagerne, fortæller klitplantør Kim Christensen fra Thy Statsskovdistrikt. arkivfoto

HAN HERRED: Indsatsen for at få de mange ulovligt overnattende autocampere væk fra kystens parkeringspladser, blandt andet ved Bulbjerg, er blevet en begrænset succes. Bilerne er godt nok væk fra de iøjnefaldende pladser tæt ved det tillokkende hav, men problemet er bare flyttet ind i skovene bagved. Det fortæller klitplantør Kim Christensen fra Thy Statsskovdistrikt. - Det har hjulpet ved kysten, både fordi der er parkeringskontrol og fordi surfernes egen organisation har taget fat på problemet, oplyser han. - Surferne er selv interesseret i at forbedre deres image. Det er dem, der er den største brugergruppe af kystens parkeringspladser, og de er begyndt at tage rundt og overtale folk til at flytte bilerne til autoriserede pladser om aftenen, forklarer Kim Christensen. - Men det har altså mest flyttet problemet til baglandet, hvor vi nu støder på de overnattende autocampere i klitplantagerne. Ud over at det er ulovligt, er der både problemet med brandfare, med affald og manglende toiletforhold, påpeger han. - Det er ikke kun surfere, vi møder, men også en del turister, især nordmænd, som regner med at de lige kan parkere autocamperen i naturen. En del bruger de primitive lejrpladser, men de er altså kun til vandrere og cyklister, understreger Kim Christensen. Han oplyser at der i fjor blev givet ca. 30 parkeringsbøder til autocampere langs kysten. - Det er en lang sej kamp, men jeg tror det går stille og roligt fremad, takket være surfernes systematiske arbejde.