Autoværksteder presses til billige reparationer

Autobranchen presses i stigende grad til billige reparation af forsikringsselskaber.

Når danske bilværksteder skal reparere skader for forsikringsselskaberne, så sker det stadigt oftere med uoriginale eller brugte reservedele. Værkstederne oplever et stigende pres fra selskaberne om at reparere skader så billigt som muligt, skriver Finans.

Ifølge brancheorganisationer kan det få betydning for både kvalitet og sikkerhed. Ifølge Dansk Bilbrancheråd, der har cirka 1800 værksteder som medlemmer, stiller selskaberne flere og flere krav.

- Vi oplever, at forsikringsselskaberne i langt højere grad involverer sig i, hvilke reservedele der skal anvendes, siger direktøren i Dansk Bilbrancheråd, Erik Rasmussen, til Finans.

Også hos Autobranchen Danmark ser man problemer med forsikringsselskabernes pres for billigere reparationer.

Begge peger på, at forsikringsselskaberne især gennem aftaler med de enkelte værksteder presser på for at få prisen ned ved, blandt andet at bruge brugte eller uoriginale reservedele.

Codan har aftaler med såkaldte fordelsværksteder, som forsikringsselskabet forsøger at få dets kunder til at vælge ved at tilbyde forskellige fordele.

Med den status følger visse krav, fortæller Codans pressechef, Mads Houe.

- Ved biler, der er over fem år gamle, har vi et krav om, at en vis procentdel af reparationerne udføres ved brug af brugte eller alternative reservedele, siger han til Finans.

Det drejer sig om under 10 procent, siger han.

Hos Tryg gælder det ifølge nordisk indkøbs- og udviklingschef Rasmus Arffmann, at hvis bilen er ældre end fire år, skal der ikke nødvendigvis bruges nye originale dele.

- Der er fokus på, hvor meget reparationerne koster, og vi fokuserer primært på at bruge brugte dele, hvor det er muligt, siger han.

Hvert år bliver der ifølge tal fra Forsikring og Pension udført omtrent 400.000 reparationer på forsikringsselskabernes regning.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.