Fodbold

Avis: AGF fyrer Brian Steen

Sportschefen er blevet fyret og direktøren har selv sagt op - efter nedrykningen fra Superligaen

Brian Steen Nielsen - fortid i AGF. Foto: Martin Ballund/Scanpix

Brian Steen Nielsen - fortid i AGF. Foto: Martin Ballund/Scanpix

AARHUS:Nedrykning nummer tre på otte år kostede mandag Brian Steen Nielsen jobbet som sportschef i fodboldklubben AGF.

Klubben meddeler, at den tidligere landsholdsspiller med øjeblikkelig virkning fratræder jobbet i klubben, der søndag endegyldigt rykkede ud af Superligaen.

Det er tredje gang på otte år, aarhusianerne må en tur ned i den næstbedste fodboldrække.

Dermed er Brian Steen Nielsen nu fortid i klubben, som han kom til i 2002 som aktiv. Han spillede for aarhusianerne indtil 2004 og blev i 2005 sportsdirektør.

Brian Steen Nielsen har på det seneste understreget, at han ikke ville sige op og forlade jobbet af egen fri vilje. Nu tog ledelsen i klubben altså beslutningen om, at der skal nye kræfter til.

AGF melder i fondsbørsmeddelelsen ud, at administrerende direktør Jan Christensen selv har sagt op, direktøren fortsætter dog i jobbet, indtil en ny ledelse tiltræder.

Brian Steen Nielsen stopper med det samme.

Sportsligt sluttede AGF elendigt af, og bortset fra tre point vundet på skrivebordet på grund af Viborgs brug af en ulovlig spiller mod AGF tidligere på sæsonen lykkedes det ikke AGF at hente et eneste point i sæsonens sidste 11 runder.

Det lykkedes således ikke for den vikarierende cheftræner Jesper Fredberg at løfte holdet efter fyringen af Peter Sørensen i slutningen af februar.

Der er på det seneste spekuleret meget i, om Jesper Fredberg skal fyres, selv siger op eller fortsætter i klubben som træner eller i en anden rolle.

AGF melder intet ud om Fredberg i mandagens fondsbørsmeddelelse.

AGF rykkede også ud af Superligaen i både 2006 og 2010. I begge tilfælde lykkedes det AGF at rykke op igen i første forsøg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst