Avis beklager sarkastisk Balotelli-stunt

Italiens sorte stjerneangriber Mario Balotelli portrætteres på forsiden af italiensk avis som King Kong.

Avis beklager sarkastisk Balotelli-stunt

Karikaturtegninger er sjældent for alvor morsomme, hvis de ikke går til grænsen, men når de i visse tilfælde går for langt, kan de omvendt også gøre rigtig ondt.

Søndagens udgave af den italienske avis Gazzetta dello Sport er endnu et eksempel på, at denne balance er svær at finde.

Således optræder den sorte italienske angriber Mario Balotelli på forsiden af avisen portrætteret som den gigantiske abe King Kong siddende på Big Ben i London.

Tegningen var ifølge avisen ment som et humoristisk og positivt billede på den italienske sejr over England i den sidste af EM-turneringens kvartfinaler.

Men set i lyset af en racistisk hetz mod Balotelli både i den italienske Serie A og fra kroatiske og spanske fans under den igangværende slutrunde har både Balotellis agent, Mino Raiola, og avisens læsere reageret med vrede.

- Vi kan med sikkerhed sige, at tegningen ikke er en af vores tegners bedste præstationer, skriver Gazzetta dello Sport.

- Hvis nogen finder det stødende, beklager vi meget. Denne avis har altid kæmpet mod racisme på stadioner og underkendt abelyde rettet mod Balotelli.

Den 21-årige italiener, som har ghanesiske rødder, blev i sin tid i italienske Inter chikaneret af fans fra Juventus, og selvom Torino-klubben blev straffet for sine fans' opførsel, mener kritikere ikke, at kampen mod racisme i italiensk fodbold helliges nok opmærksomhed.

Et forsøg på at bremse og bekæmpe racisme under det igangværende EM er på samme måde heller ikke forløst.

Mens både det tyske og kroatiske fodboldforbund allerede er idømt bøder for racisme blandt landenes tilskuere, skal Spanien og Rusland nu også på anklagebænken.

Inden slutrunden sagde Balotelli, at han ville "dræbe" enhver, der smed en banan efter ham og indikerede, at han ville forlade banen, hvis han blev chikaneret.

/ritzau/