Udland

Avis: Brexit er udsat til slutningen af 2019

Der er kaos og uenighed om, hvad man skal stille op med britisk EU-udmeldelse, siger kilder i finansverdenen.

Storbritannien vil formentlig tidligst forlade EU i slutningen af 2019, fordi der er "kaotiske" forhold i regeringen, siger kilder til avisen Sunday Times.

Det vil i så fald betyde, at premierminister Theresa May ikke vil starte den toårige proces mod endelig udmeldelse i år. Det kommer heller ikke på tale i begyndelsen af 2017.

De britiske vælgere besluttede ved folkeafstemningen 23. juni, at Storbritannien skal melde sig ud af EU. Men der er flere meninger i regeringen om, hvornår man skal aktivere den såkaldte artikel 50 i Lissabon-traktaten om udmeldelse.

Nogle højtstående politikere mener, at regeringen skal søge en hurtig udmeldelse. Ifølge Artikel 50 er det en proces, der varer nøjagtigt to år.

Men ministre i regeringen har advaret vigtige personer i Londons finansdistrikt om, at det er meget usandsynligt, at artikel 50 vil blive aktiveret i begyndelsen af 2017. Ministrene beskriver situationen i regeringen som "kaotisk" ifølge Sunday Times.

- Ministrene overvejer nu, om aktiveringen kan udsættes til efteråret 2017, siger en kilde, der har talt med to fremtrædende ministre.

- De har ikke engang en infrastruktur for de personer, de er nødt til at ansætte. De siger, at de ikke engang kender de rigtige spørgsmål, de skal stille, når de begynder at forhandle med Europa, siger kilden videre.

EU-landene havde forventet, at daværende premierminister David Cameron ville have aktiveret artikel 50 allerede i månederne efter den britiske folkeafstemning.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.