Udland

Avis: Britisk fly undveg raket over Egypten i august

En raket havde angiveligt kurs direkte mod passagerfly, inden det skulle lande i Sharm el-Sheikh.

Et britisk charterfly var for lidt over to måneder siden angiveligt blot 300 meter fra en raket, lige før flyet skulle lande i lufthavnen i Sharm el-Sheikh i Egypten.

Det skriver den britiske avis Daily Mail i forbindelse med, at flere ting tyder på, at et russisk fly var udsat for et angreb, da det styrtede for en uge siden over den egyptiske Sinai-halvø.

Ifølge avisen fik piloten øje på raketten, der havde kurs mod flyet, og formåede at dirigere flyet sikkert udenom.

Der var 189 passagerer om bord på maskinen, der havde sat kurs mod Egypten fra lufthavnen i Stansted uden for London.

Thomson Airways-flyet landede i sikkerhed i Sharm el-Sheikh, og passagererne fik aldrig at vide, at de potentielt var sekunder fra en katastrofe, skriver Daily Mail.

De britiske transportmyndigheder bekræfter, at hændelsen fandt sted 23. august.

- Andenpiloten havde styringen, da det skete, men piloten var også i cockpittet og så raketten komme mod flyet. Han gav ordre om, at flyet skulle dreje til venstre for at undgå raketten, der var omkring 1000 fod (omkring 300 meter, red.) væk, siger en unavngiven kilde til Daily Mail.

Besætningen blev informeret om hændelsen efter landingen.

Det russiske passagerfly, der styrtede for en uge siden, lettede fra Sharm el-Sheikh og styrtede efter mindre end en halv time i luften. Alle 224 personer om bord mistede livet. Størstedelen af dem var russere.

Vestlige efterretningstjenester har ifølge flere medier en formodning om, at en bombe var blevet anbragt på flyet kort inden afgang.

/ritzau/NTB

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.