Avis: Corydon har kontrakt på lønopgør

Regeringen har indledt offensiv mod statsansatte lønmodtageres løn- og arbejdsvilkår, viser centralt dokument.

Avis: Corydon har kontrakt på lønopgør

Det aktuelle sværdslag om de offentlige overenskomster, der er kulmineret i en lockout af lærerne, er et væsentligt led i regeringens bestræbelser på at høste økonomiske gevinster ved at modernisere den offentlige sektor.

Det viser et centralt dokument fra Finansministeriet ifølge Politiken søndag.

Ministeriet har indgået en såkaldt resultatkontrakt med Moderniseringsstyrelsen, som varetager effektiviseringerne i den offentlige sektor - også styrkeprøven med de statsligt ansatte lærere, som løber parallelt med kommunernes konflikt med deres lærere.

Kontrakten ophøjer overenskomstforhandlingerne, OK13, til det vigtigste middel til at trimme udgifterne i staten:

"OK13 skal være løftestang for at fremme Moderniseringsstyrelsens dagsorden om at gøre løn og arbejdstid i staten til en væsentlig og integreret del af udgiftspolitikken", hedder det ifølge Politiken i kontrakten.

Dermed er det ifølge eksperter dokumenteret, at regeringen har indledt en offensiv mod de statsansatte lønmodtageres løn- og arbejdsvilkår.

- Det, vi ser i resultatkontrakten, er, at regeringen har sat en helt klar og åben prioritering om at satse på økonomiske effektiviseringer gennem overenskomsterne. Det er et nybrud, siger professor i statskundskab Jørgen Grønnegård Christensen til Politiken.

Finansminister Bjarne Corydon (S) er under hårde anklager for at have koordineret et angreb på lærernes arbejdstidsregler med kommunerne og Moderniseringsstyrelsen.

Moderniseringsstyrelsens aftale med Bjarne Corydon røber også den fremadrettede strategi, når overenskomsterne er i hus.

Det fremgår, at andet halvår af 2013 skal bruges på at "identificere potentialer på udvalgte områder", skriver Politiken.

Det tolker eksperter som et klart signal om, at nye faggrupper står for skud.

Bjarne Corydon ser ikke noget problem i, at Finansministeriet kigger grundigt på indretningen af løn- og arbejdsvilkår.

- Når man er statslig arbejdsgiver og udbetaler et stort milliardbeløb i lønninger, skal man til stadighed analysere, hvordan man får mest muligt ud af pengene, siger Corydon til Politiken.

Han afviser også analysen af, at andre faggrupper kommer til at stå for skud på linje med lærerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.