Avis: Corydon ønskede selskabsskatten endnu længere ned

Finansministeren ville tilsyneladende gerne have haft en mere markant sænkning af selskabsskatten.

Avis: Corydon ønskede selskabsskatten endnu længere ned

Selskabsskatten skal helt ned på 20 procent.

Sådan lød ønsket angiveligt fra finansminister Bjarne Corydon (S) i starten af det hemmelige forhandlingsforløb, der mundede ud i regeringens vækstplan. Det oplyser flere centrale kilder uafhængigt af hinanden til Ekstra Bladet.

Ifølge avisens oplysninger var det Corydon, som selv foreslog de omstridte lettelser af selskabsskatten, der har vakt stor ballade i regeringspartierne.

Blandt andet i den socialdemokratiske top, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt og finansministeren ifølge flere medier står ret alene med ønsket om at sænke selskabsskatten fra 25 procent til 22 procent, der blev det endelige forslag i vækstplanen.

Jyllands-Posten beskrev tirsdag, hvordan den socialdemokratiske folketingsgruppe i flere omgange har diskuteret lempelsen af selskabsskatten. Flere medlemmer har protesteret.

Blandt dem den magtfulde gruppeformand Henrik Sass Larsen, der i partiet regnes som afgørende for Thornings fortsatte lederskab. Sass har på flere gruppemøder meddelt regeringstoppen, at han er imod lavere selskabsskat.

Flere S-kilder har desuden oplyst, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og forsvarsminister Nick Hækkerup også er imod.

Henrik Sass Larsen har dog afvist over for Ritzau, at han eller andre ledende S-medlemmer skulle være på kollisionskurs med regeringstoppen i spørgsmålet om selskabsskatten.

- Jeg bakker op om regeringen, og jeg bakker 100 procent op om den plan, der bliver fremlagt om vækst senere i dag, sagde han tirsdag morgen om vækstplanen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.