Avis: Dansk VM-test blev forsøgt fixet

Men matchfixerne blev luret

Daniel agger og Simon Poulsen under den forsøgt fixede kamp i Sydafrika. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Daniel agger og Simon Poulsen under den forsøgt fixede kamp i Sydafrika. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

JOHANNESBURG:Fifa har for længst erklæret matchfixing som den største trussel mod VM-slutrunden i Brasilien, der begynder senere på måneden, og der er god grund til at være på vagt.

Den amerikanske avis New York Times skriver søndag, at matchfixere var på spil før og under VM i Sydafrika for fire år siden og blandt andet forsøgte at aftale udfaldet af en kamp, der involverede det danske landshold.

Det drejer sig om danskernes sidste testkamp før slutrunden, en kamp mod Sydafrika, der blev spillet i Johannesburg 5. juni 2010.

Få dage tidligere havde sydafrikanerne besejret Guatemala med 5-0 i en anden testkamp, som en Fifa-rapport senere har konstateret ”tydeligvis var fixet”.

Det hele var iscenesat af en Singapore-baseret virksomhed kaldet Football4U, som det sydafrikanske fodboldforbund samarbejdede med omkring dommerpåsætning til venskabskampe.

Kampen mellem Sydafrika og Danmark skulle ledes af en dommer fra Tanzania, men han trak sig på kampdagen - officielt fordi han havde fået dårlig mave, men ifølge avisen reelt fordi han var blevet klar over, at noget ikke var, som det skulle være.

I stedet ville virksomheden Football4U nu indsætte Ibrahim Chaibou fra Niger, dommeren, der havde blameret sig med underlige kendelser få dage tidligere i Guatemala-kampen.

Men her satte fodboldforbundet foden ned. Kampen mellem Sydafrika og Danmark blev derefter ganske usædvanligt ledet af en dommer fra Sydafrika, Matthew Dyer, der nærmest blev smuglet ind på stadion for ikke at komme i kontakt med udenforstående.

Sydafrika vandt kampen med 1-0, men matchfixerne havde ønsket mindst tre mål i kampen og mistede ifølge New York Times et millionbeløb, fordi fupnummeret ikke blev gennemført.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.