Avis: Eldrups gulddrenge sparket ud af Dong

De medarbejdere, som tidligere direktør Anders Eldrup betalte store penge i Dong, er ifølge avis nu fratrådt.

Avis: Eldrups gulddrenge sparket ud af Dong

I midten af marts blev tidligere direktør Anders Eldrup sparket ud af energigiganten Dong, og nu følger tre meget omtalte og vellønnede medarbejdere så efter. Det skriver Børsen.

I alt fire ledende medarbejdere - kendt som de såkaldte guldfugle - blev i forbindelse med fyringen af Eldrup landskendte, da formand Fritz Schur meldte ud, at lønforholdene for de fire var i gang med at blive undersøgt.

Blandt de fire var Jakob Baruël Poulsen, som har stået i spidsen for både den såkaldte Corporate Affairs og vindmølledelen i Dong, og som blev suspenderet kort efter Eldrups fyring.

Han er ifølge Børsens kilder stoppet permanent i Dong.

- Jakob Poulsen har fået en aftale om, at han ikke skal komme der mere, siger en kilde til avisen.

Af de tre øvrige er de to ifølge kilderne med sikkerhed stoppet, mens der hersker usikkerhed om, om den fjerde person stadig er tilknyttet Dong.

Dong har ingen kommentarer til de fire personers ansættelsesforhold, men slår dog fast i en pressemeddelelse, at ingen medarbejdere i Dong er fratrådt i forlængelse af Anders Eldrups afskedigelse.

- En af de i artiklen nævnte medarbejdere fratrådte omkring et år før Anders Eldrup fratrådte, så der er ingen forbindelse, siger konstitueret administrerende direktør, Carsten Krogsgaard Thomsen.

- To andre medarbejdere er midlertidigt fritaget fra tjeneste, mens vi får afklaret en række forhold. Det er helt normalt i den slags situationer.

- Havde Dong følt behov for at fritage andre end de to pågældende medarbejdere fra tjeneste, var det naturligvis sket. Men det har ikke været relevant, siger han.

De fire medarbejdere var dybt involveret i Dongs vindmølleeventyr, og deres værdi for selskabet blev anset for stor.

Deres værdi blev så stor, at de var eftertragtede også internationalt, og det udnyttede de. Ifølge Anders Eldrup pressede de ham flere gange til at give dem højere lønninger.

Da Anders Eldrup forhandlede de ekstraordinære lønvilkår med de fire, valgte han samtidig at forhandle uden om deres respektive ledere og bestyrelsen, og det var blandt årsagerne til, at han blev fyret som direktør.

Jakob Baruël Poulsen ønsker ikke at udtale sig til Børsen, mens det ikke er lykkedes for avisen at få kontakt med de øvrige tre.

/ritzau/