Udland

Avis: Fredsforhandlinger om Syrien bliver udskudt

Håbet om at få samlet de stridende parter i Syrien omkring forhandlingsbordet svinder ifølge diplomater.

Avis: Fredsforhandlinger om Syrien bliver udskudt

Fredskonferencen, der skal forsøge at sætte en stopper for volden i Syrien, bliver sandsynligvis udskudt. Det siger unavngivne diplomater ifølge den engelske avis The Guardian.

Ruslands beslutning om at forsyne regimet i Damaskus med flere våben, samt den syriske oppositions afvisning af at deltage i konferencen, nævnes som hovedårsagerne til den ventede udskydelse.

Rusland og USA har taget initiativ til at forsøge at samle aktørerne i konflikten sammen med en række andre lande i Geneve i Schweiz i begyndelsen af juni.

Et formøde mellem de to stormagter samt FN er planlagt til 5. juni for at sætte skub i forberedelserne til den internationale konference, sagde en talsmand for FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, torsdag.

Rusland og USA, der på intet tidspunkt i den over to år lange konflikt har været i stand til at finde fælles fodslag i forsøget på at standse krigen, håber på, at den internationale konference i det mindste kan dæmpe volden, skriver The Guardian.

Men Ruslands insisteren på at forsyne styret i Syrien med våben samt den syriske oppositions modvilje mod at møde op til forhandlingerne betyder, at det er så godt som sikkert, at fredsforhandlingerne bliver udskudt til juli eller august.

George Sabra, leder af oppositionen i Syrien, nægter at deltage i forhandlinger, så længe drabene på civile fortsætter.

Derfor forventer diplomater, at forhandlingerne tidligst vil begynde i næste måned eller i august, skriver avisen.

Ruslands beslutning om at sende avancerede missiler til regimet i Syrien blev fredag kritiseret af både den amerikanske og den tyske udenrigsminister. Landene advarede om, at det kan ødelægge chancerne for at få krigens parter til forhandlingsbordet.

De russiske missiler ventes først at blive leveret til Syrien næste år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.