Udland

Avis: Joe Biden "overvejer seriøst" at udfordre Clinton

USA's 72-årige vicepræsident overvejer ifølge The New York Times at stille op til præsidentvalget.

USA's vicepræsident, Joe Biden, "overvejer seriøst" at udfordre Hillary Clinton i kampen om at blive Demokraternes kandidat ved næste års præsidentvalg i USA.

Det skriver avisen The New York Times, der beretter, at den 72-årige Biden har holdt møder i sit hjem i Washington med sine rådgivere og pengestærke personer i partiet for at diskutere mulighederne.

Joe Biden har tidligere sagt, at han vil træffe en endelig beslutning om et muligt kandidatur i løbet af sommeren, men ifølge The New York Times' kilder er beslutningen om at udfordre Hillary Clinton som partiets præsidentkandidat allerede tæt på at blive truffet.

Mens 17 personer har meldt sig i kapløbet om at vinde Republikanernes nominering, er der kun fem kandidater på Demokraternes opstillingsliste indtil videre.

Blandt dem er den tidligere udenrigsminister Hillary Clinton så stor favorit, at det formentlig har holdt mange fra at stille op.

Hvis Joe Biden vælger at stille op, vil han blive hendes største konkurrent i primærvalgene, der begynder i Iowa og New Hampshire i februar.

Ifølge The New York Times' politiske klummeskriver Maureen Dowd mødtes Joe Bidens stabschef, Steve Ricchetti, med mulige støtter for flere måneder siden allerede før Beau Biden, den amerikanske vicepræsidents søn, døde af en kræftsygdom i hjernen.

Men før sønnen døde skal Joe Biden angiveligt have lovet ham, at han ville gå efter at blive USA's præsident.

- Han (Joe Biden, red.) havde et meget tæt forhold med Beau, hvis død var så hjerteskærende tragisk for ham, at jeg troede, han ikke ville stille op. Men jeg har nu indikationer på, at det vil han måske alligevel, og det er i hvert fald, hvad Beau ville have ønsket, siger Michael Thornton, Biden-støtte fra Boston, til avisen.

Det er ikke første gang - hvis forlydenderne holder vand - at Biden går efter Det Hvide Hus. Han stillede også op i 1988 og 2008, men røg hurtigt ud.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.