Udland

Avis: Kerry ville gerne have brugt militær magt i Syrien

På lydoptagelse siger USA's udenrigsminister, at han har tabt intern kamp i Obama-regeringen om at bruge magt.

U.S. Secretary of State Kerry is seen upon arrival to attend funeral of former Israeli President Peres at Mount Herzl cemetery in Jerusalem Foto: Reuters/Baz Ratner

U.S. Secretary of State Kerry is seen upon arrival to attend funeral of former Israeli President Peres at Mount Herzl cemetery in Jerusalem Foto: Reuters/Baz Ratner

USA's udenrigsminister, John Kerry, har angiveligt tabt en intern kamp i den amerikanske regering, hvad angår mulig brug af militær magt i Syrien.

På en lydoptagelse, som avisen The New York Times har offentliggjort på sin hjemmeside, fortæller Kerry på et lukket møde i forrige uge om uenighederne.

Mødet fandt sted 22. september i FN-bygningen i New York og havde deltagelse af cirka 20 personer fra blandt andet syriske nødhjælpsorganisationer.

Ifølge The New York Times beklagede John Kerry sig i løbet af mødet gentagne gange over, at den diplomatiske indsats i Syrien ikke var blevet bakket op af en seriøs trussel om at bruge militær magt.

- Der er vel tre-fire personer i administrationen, der har talt for brugen af magt, og jeg har tabt den diskussion, siger Kerry i et klip, som The New York Times har offentliggjort.

- Vi prøver at følge det diplomatiske spor, og jeg forstår godt, at det er frustrerende. Der findes ingen, der er mere frustreret end jeg, lyder det videre fra den amerikanske udenrigsminister.

Mødet fandt sted, få dage efter at en våbenhvile, som Kerry selv havde forhandlet på plads med Rusland, var kollapset.

Det betød blandt andet, at oprørskontrollerede områder i Aleppo igen var kommet under kraftig beskydning.

Optagelsen blev lavet af en ikke-syrisk deltager på mødet, skriver The New York Times, der har fået verificeret dens ægthed fra flere andre mødedeltagere.

Det amerikanske udenrigsministerium har afvist at kommentere, hvad det betegner som en "privat samtale".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.