Avis: Lærerkonflikten kan stoppe torsdag

Der kan være et indgreb på vej i lærerkonflikten. Ministre er angiveligt indkaldt til møde torsdag morgen.

Avis: Lærerkonflikten kan stoppe torsdag

Regeringen vil muligvis stoppe lærerkonflikten torsdag.

Topministrene har natten til torsdag drøftet et indgreb, og der er indkaldt til møde blandt ministre torsdag morgen, erfarer Politiken.

I nattetimerne mødtes Koordinationsudvalget, der består af de mest indflydelsesrige ministre, i Statsministeriet. Mødet var fortsat i gang klokken 01.30, skriver avisen.

Samtidig med, at regeringen efter syv ugers forhandlinger onsdag aften indgik et forlig om sin økonomiske vækstpakke, drøftede regeringstoppen konflikten om lærernes arbejdstidsregler.

Ministrene er indkaldt til møde torsdag morgen, og Socialdemokraternes folketingsgruppe holder ifølge Politiken møde klokken ni.

Ingen af regeringens rådgivere ønskede at udtale sig om det sene møde i Statsministeriet. Mødet gik i gang efter midnat, og efter at forliget om vækstpakken var kommet på plads, skriver Politiken.

Et indgreb i konflikten kræver et flertal i Folketinget. Forventningen er, at Venstre skal være med til at bære indgrebet igennem, skriver Politiken.

De stridende parter, Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening, er ikke kommet nærmere en løsning, selv om konflikten nu er inde i sin fjerde uge.

Onsdag mødtes lærernes formand, Anders Bondo Christensen, over en kop kaffe med chefforhandleren for KL, Michael Ziegler.

Men Bondo medbragte ikke nye forslag, som kunne få sat skub i forhandlingerne igen.

- Nej, det gør jeg ikke, sagde han til Ritzau.

Det var foreningen Skole og Forældre, der havde inviteret de to parter til en kop kaffe for "at tale om, hvordan forhandlingerne kan komme i gang igen".

Michael Ziegler og Bondo har haft telefonisk kontakt med hinanden med jævne mellemrum for at få øje på åbninger for, at forhandlingerne kan genoptages, siden de brød sammen i slutningen af marts.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.