Avis: Ministre uenige om timing for regeringsindgreb

Højtstående ministre i regeringen var dybt uenige om, hvornår regeringen skulle gribe ind i lærerkonflikten.

Avis: Ministre uenige om timing for regeringsindgreb

Regeringens to øverste ministre, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og den radikale leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), var dybt uenige om timingen af regeringsindgrebet i lærerkonflikten.

Det erfarer Politiken fra en række centrale kilder.

Vestager ønskede at lade konflikten fortsætte og lade den offentlige debat handle om den omfattende vækstpakke, som regeringen efter flere ugers forhandlinger landede onsdag aften.

Men Thorning-Schmidt (S) og SF-formand Annette Vilhelmsen gik ifølge Politiken sammen i et tæt parløb om et lynindgreb.

Dermed er indgrebet nået inden næste uges begivenheder omkring fagbevægelsens kampdag 1. maj og Annette Vilhelmsens formandsdebut på SF’s landsmøde.

I den radikale folketingsgruppe var der i går udtalt vrede over, at lærerindgrebet totalt er kommet til at overskygge regeringens vækstplan, skriver Politiken.

Partiet kunne ikke se nogen særlige begivenheder eller stemningsskifter i befolkningen, som kunne give anledning til en ændring i fire ugers forsøg på at få Kommunernes Landsforening (KL) og Danmarks Lærerforening (DLF) tilbage til forhandlingerne.

Omvendt havde både Socialdemokratiet og SF åbenlyse interesser i at få gennemført et indgreb nu, og den holdning satte de igennem i form af indgrebet, der helt usædvanligt tvinger Folketinget på ekstraarbejde i bededagsferien.

Direkte adspurgt om timingen for regeringsindgrebets højst overraskende sammenfald med vækstplanen udtaler Margrethe Vestager til Politiken, at:

- Indgrebet har jo sin timing, og nu landede vi vækstplanen i går. Sådan en aftale til 75 milliarder kroner holder nok også hen over en bededagsferie, selv om der er intens folketingsbehandling.

Helle Thorning-Schmidt lod forstå, at hun ønskede et indgreb, men hun har ikke ønsket at kommentere sagen overfor Politiken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.