Udland

Avis: Obama vil udvide mål for muligt Syrien-angreb

Pentagon har fokus på omkring 50 forskellige bombemål i Damaskus, skriver New York Times.

Avis: Obama vil udvide mål for muligt Syrien-angreb

Den amerikanske præsident, Barack Obama, vil ifølge avisen the New York Times udvide målene for et muligt militært angreb på Syrien, så kemiske våbenlagre kan rammes effektivt.

The New York Times, der henviser til anonyme regeringskilder i Washington, skriver, at Obamas beslutning er truffet på baggrund af efterretningsoplysninger om, at det syriske militær har forberedt sig på et angreb udefra og flyttet rundt på dets våbenarsenaler.

Indtil nu har Pentagon fokuseret på omkring 50 forskellige mål, hedder det.

Derudover taler den amerikanske regering for første gang om brugen af amerikanske og franske kampfly, der kan sættes ind mod udvalgte mål. Hidtil har der kun været tale om affyringer af raketter - Tomahawk-krydsermissiler - fra skibe.

Det har hidtil været understreget, at arsenalerne af giftgas ikke skulle være et direkte mål, da det ville være for farligt at angribe dem. Det gælder først og fremmest om at tilintetgøre de raketter, der kan anvendes til at affyre giftgasser.

Iagttagere siger, de ikke venter nogen enighed om nye Syrien-udspil på G20-topmødet i Skt. Petersborg, der slutter fredag eftermiddag.

- Der er ikke meget spillerum til forhandlinger mellem præsident Barack Obama og præsident Vladimir Putin, skriver den schweiziske avis Neue Zürcher Zeitung fredag i sin leder og fortsætter:

- For længe og for stædigt har Kreml holdt fast i den syriske præsident Bashar al-Assads regime. I Putins øjne vil en mere forsonlig kurs over for et USA, der vil angribe Syrien, nu være det samme som at tabe ansigt.

Den liberale slovakiske avis Sme henviser i sin leder fredag til, at Putin har sagt, at han vil acceptere en militær intervention i FN-regi, hvis der findes klare beviser for, at det kemiske angreb blev udført af regimet.

- Problemet er, at der ikke findes noget bevis, som Putin vil lade sig overbevise af, pointerer avisen.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst