Udland

Avis: Pentagon og efterretningschefer vil af med NSA-leder

Kritiseret chef for omstridt efterretningstjeneste er på tale til vigtig post i Donald Trumps administration.

USA's forsvarsminister, Ash Carter, og flere efterretningschefer skal have bedt præsident Barack Obama om at afskedige chefen for efterretningstjenesten NSA. Det skriver avisen The Washington Post med henvisning til anonyme kilder.

USA's nationale efterretningschef, James Clapper, skal også stå bag opfordringen til Obama om at fjerne NSA-chefen, Michael Rogers, skriver den amerikanske avis.

Baggrunden skal være utilfredshed med den måde, hvorpå Rogers har ledet efterretningstjenesten, som er ramt af flere skandaler.

Blandt andet skal der være blevet stjålet hemmelige informationer i sidste måned af en konsulent, som er sigtet for at have stjålet millioner dokumenter over en periode på 20 år.

Dertil kommer, at en anden person skal være blevet pågrebet for forhold som også drejer sig om brud på NSA's retningslinjer.

Bestræbelserne på at få afskediget Rogers er blevet kendt i offentligheden, samtidig med at det er kommet frem, at Donald Trump skulle have overvejelser om at give ham en vigtig post i sin administration.

Rogers skal være aktuel til stillingen som national efterretningschef.

NSA overvåger blandt andet internettet over store dele af verden.

Den tidligere amerikanske agent Edward Snowden arbejdede for NSA, indtil han lækkede oplysninger om sikkerhedstjenestens overvågning.

Den afhoppede amerikanske efterretningsmand har blandt andet afsløret, at NSA er i stand at tappe oplysninger fra europæiske borgeres konti på Facebook, Google og andre sociale medier.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.