Avis: PET-chef Jacob Scharf bor på for dyre hoteller

PET-chefen Jacob Scharf bor på for dyre hoteller ved udlandsrejser, skriver Ekstra Bladet

Avis: PET-chef Jacob Scharf bor på for dyre hoteller

Chefen for Politiet Efterretningstjeneste (PET), Jacob Scharf, har mindst syv gange boet på udenlandske hoteller, som er dyrere end statens satser på 2089 kroner pr. værelse.

Det skriver Ekstra Bladet om sagen. Folketingets statsrevisorer drøfter onsdag PET's forvaltning af offentlige midler med Rigsrevisionen.

Dansk Folkepartis statsrevisor, Henrik Thorup, krævede, at Rigsrevisionen undersøger sagen, da det kom frem, at PET har brugt knap 10.000 kroner på en afskedsmiddag til en chef.

Torsdag afviste justitsminister Morten Bødskov (S), at sagen får konsekvenser for PET.

En aktindsigt fra Ekstra Bladet viser, at Jakob Scharf i 2010 og 2011 mindst syv gange boede på hoteller, der var dyrere end statens satser.

Ved et møde 13. oktober 2010 i Berlin med europæiske efterretningschefer boede han på et værelse til 3020 kroner. Det er knap 1000 kroner mere end statens takster for en overnatning.

PET forklarer, at efterretningstjenesten ikke altid selv vælger hoteller i udlandet.

- I en række tilfælde har PET ikke indflydelse på, hvor overnatning finder sted i forbindelse med tjenesterejser, fordi hotellet i det konkrete tilfælde anvises af den udenlandske samarbejdspartner, som står for mødet og de konkrete sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse mødet, skriver PET til Ekstra Bladet.

- Hotelovernatningerne i Berlin 13.-15. oktober 2010 fandt sted i forbindelse med et møde blandt cheferne for de europæiske efterretningstjenester.

- Mødedeltagerne var indlogeret på samme hotel, hvor også mødet fandt sted, og hotellet var anvist af den udenlandske efterretnings- og sikkerhedstjeneste, der var vært for mødet, oplyser PET.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.