Avis: Regeringen vil spare 300 millioner kroner på DSB

Regeringen lægger op til at skære 300 millioner kroner i statstilskud til DSB, erfarer Berlingske.

Politik 29. september 2015 07:28 - Opdateret 29. september 2015 08:21

En del af besparelserne i regeringens finanslovsforslag skal findes i den kollektive trafik. Berlingske erfarer, at DSB må bidrage ved at sige farvel til 300 millioner kroner i statstilskud.

Regeringens finanslovsforslag præsenteres tirsdag formiddag af finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) under overskriften "Stramme rammer - klare prioriteter".

Det rummer ifølge Ritzaus oplysninger i alt besparelser for 6,7 milliarder kroner, herunder altså tilsyneladende færre penge til DSB.

Men pengene findes især ved at skære i ulandsbistanden, som sættes ned til 0,7 procent af BNI, hvilket svarer til FN's målsætning for medlemslandene. Det frigør 2,3 milliarder kroner næste år.

Bevillinger til forskning beskæres ligeledes, så forskningsbudgettet udgør 1,01 procent af BNP i 2016. Det frigør et provenu på cirka 1,4 milliarder kroner i 2016.

Pengene fra besparelserne skal gå til nye initiativer, som regeringen nu skal forsøge at finde et politisk flertal for i de kommende uger.

Blandt andet bliver der som ventet afsat 2,4 milliarder kroner til sundhedsområdet næste år. Pengene skal blandt andet gå til medicin og øget aktivitet på sygehusene og en særlig indsats for demente og ældre medicinske patienter.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...