Avis: Slovakisk stjerne skifter til Tinkoff-Saxo i 2015

Avisen La Gazzetta dello Sport mener at vide, at slovakken Peter Sagan skifter til Tinkoff-Saxo i næsten sæson

Cykelholdet Tinkoff-Saxo fik tilført adskillige ekstra midler, da russeren Oleg Tinkov købte holdet af Bjarne Riis.

Ifølge avisen La Gazzetta dello Sport har en del af pengene allerede fået ben at gå på.

Den italienske avis mener at vide, at Oleg Tinkov har lavet en aftale med det slovakiske fænomen Peter Sagan, som har for vane at vinde mindst 20 sejre på en sæson.

Peter Sagan trækker ifølge avisen en løn på rundt regnet 30 millioner kroner årligt, men han skulle først og fremmest trække cykelfabrikanten Cannondale med sig og dermed en betaling på næsten 50 millioner kroner.

Det kunne ifølge avisen være som produktleverandør og eventuelt også holdets anden hovedsponsor som afløser for den danske Saxo Bank.

Peter Sagans personlige agent er den tidligere Riis-rytter Giovanni Lombardi, som har bevaret et venskabeligt forhold til Bjarne Riis, som er sportslig ansvarlig på cykelholdet.

Eneste problem i den aftale kunne være Alberto Contador, som har kontrakt med holdet til og med 2015. Han har også en personlig kontrakt med cykelproducenten Specialized, men den kan han ifølge avisen forhandle sig ud af.

Cannondale ejer i dag det italienske cykelhold af samme navn, men tre mulige købere af holdets nuværende World Tour-licens er allerede på banen.

I cykelsporten skifter man ikke hold midt i en sæson, og det er desuden ikke tilladt at indgå kontrakter med andre hold før 1. august, med mindre rytterens eget hold tillader det.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.