Avis: Theresa May vil have kvinder på tunge ministerposter

Energiminister Amber Rudd og udviklingsminister Justine Greening forventes ifølge The Guardian forfremmelser.

Udland 13. juli 2016 15:42

Storbritanniens kommende premierminister, Theresa May, forventes at forfremme en række af kvinder for at skabe en ny regering, hvor kønnene er mere ligeligt fordelt på posterne.

Det skriver The Guardian.

Blandt de konservative kvinder, der ifølge avisen ventes at få en af de tunge ministerposter, er energiminister Amber Rudd og udviklingsminister Justine Greening.

- Det er Theresa, der har arbejdet for at få flere kvinder i parlamentet. Og hun har altid ment, at der bør være flere kvinder i ledende regeringsstillinger, siger en talskvinde for den 59-årige May.

Theresa May, som bliver Storbritanniens anden kvindelige premierminister efter Margaret Thatcher, vil annoncere rokaden senere onsdag, efter hun har taget plads i Downing Street 10. Det skriver The Guardian.

Ifølge avisen går spekulationerne i Westminster på, om en kvinde for første gang vil blive udnævnt til "the chancellor" - altså finansminister - omend udenrigsminister Philip Hammond og Chris Grayling, leder af Underhuset, ses som favoritter til posten.

David Cameron har med tidligere rokader gjort fremskridt i ligestillingen i regeringen. På sit seneste hold havde han syv kvinder, hvilket er knap en tredjedel af alle pladserne.

Men Theresa May, der er selverklæret feminist, har tænkt sig at gå længere end det, skriver den britiske avis og nævner Harriett Baldwin, Margot James og Karen Bradley som mulige kandidater til en forfremmelse.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...