Udland

Avis: Tyskland hjalp USA med at spionere mod EU

Den tyske efterretningstjeneste har på vegne af NSA spioneret mod både EU og det franske præsidentpalads.

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA har angiveligt i årevis fået hjælp fra Tyskland til at udspionere den franske regering og EU-Kommissionen.

Det skriver den tyske avis Süddeutsche Zeitung.

Afsløringen kommer efter artikler tidligere denne uge, om at den tyske regering havde kendskab til, at efterretningstjenesten Bundesnachrichtendienst (BND) bistod NSA med at spionere mod europæiske virksomheder.

Avisen Bild skrev mandag, at forbundskansler Angela Merkels kontor allerede i 2008 kendte til samarbejdet om industrispionage mellem de to efterretningstjenester.

For Angela Merkel er afsløringerne ubekvemme: Hun reagerede skarpt, da den tidligere NSA-medarbejder Edward Snowden for to år siden afslørede, at efterretningstjenesten havde spioneret mod Tyskland og blandt andet aflyttet Merkels mobiltelefon.

Indenrigsminister Thomas de Maizière har tilbudt at forklare sig om de seneste afsløringer for et parlamentarisk undersøgelsesudvalg i Forbundsdagen, der gransker NSA's aktiviteter i Tyskland.

Konkret har BND på vegne af NSA overvåget højtstående embedsmand i det franske udenrigsministerium, Elysees-paladset, hvor den franske præsident residerer, samt EU-Kommissionen, oplyser Süddeutsche Zeitung samt tv-kanalerne NDR og WDR.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.