Avis: Özlem Cekic overvejer Enhedslisten

Özlem Cekic kan være på vej til Enhedslisten, erfarer Ekstra Bladet fra kilder tæt på den omstridte politiker.

Avis: Özlem Cekic overvejer Enhedslisten

Den rebelske SF'er Özlem Cekic fremtid i partiet er særdeles usikker, efter at hun har valgt at stemme imod regeringens skatteaftale, og nu er blevet suspenderet fra samtlige ordførerskaber.

Hendes politiske karriere kan nu vise sig at skulle fortsætte til venstre for SF - hos Enhedslisten. Özlem Cekic går således med seriøse overvejelser om et partiskifte. Det erfarer Ekstra Bladet fra kilder helt tæt på dramaet.

Cekic har ugen igennem opholdt sig i USA, hvor hun har været på udvalgsrejse sammen med Folketingets beskæftigelsesudvalg. Herfra kunne hun i aftes meddele via sin Facebook, at hun vil trodse partidisciplinen og stemme imod skatteaftalen.

Samtidig slog hun fast:

- Jeg er SF'er og vil blive ved med at være SF'er. Jeg håber, at der vil blive ved med at være plads til mine holdninger i SF.

Ikke desto mindre har Özlem Cekic flirtet med tanken om at tilslutte sig Johanne Schmidt-Nielsens tropper.

Af samme grund har hun denne uge haft uofficielle kontakter til toppen i Enhedslisten, erfarer Ekstra Bladet.

Kontakterne er især gået via Jørgen Arbo-Bæhr, der er medlem af Folketinget for Enhedslisten og medlem af beskæftigelsesudvalget.

Af samme grund har han ugen igennem deltaget i samme USA-udvalgsrejse som Özlem Cekic. Der har også, erfarer Ekstra Bladet, været minimum sms-kontakt mellem EL's finansordfører Frank Aaen og Özlem i ugens løb.

Ekstra Bladet fangede sent i aftes - dansk tid - Özlem Cekic, før hun forlod USA.

- Jeg har ikke forhandlet med Enhedslisten. Jeg er stadig SF'er, lød det fra Cekic, der dog afviste at svare på, om hun har en fremtid i SF.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.