Aviser kalder Løkkes 2025-retræte for selvforskyldt

Medier bruger udtryk som "maveplasker" og "fodfejl" om statsministerens håndtering af 2025-forhandlinger.

Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) beslutning om at udskyde en stor, forkromet helhedsplan for Danmark går ikke ubemærket hen i en række af landets medier.

Mandag aftens store nyhed har således fået flere af mediernes analytikere til at fare i blækhuset inden avisernes deadline.

I Politiken hedder det i en analyse på forsiden, at statsministeren har begået "fodfejl" i forløbet frem til kollapset:

- Løkkes fodfejl består i, at han fra begyndelsen har undervurderet topskattens symbolske betydning for både Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, der på det spørgsmål stadig står stejlt på hver sin side af forhandlingsbordet.

I Ekstra Bladet kalder Hans Engell regeringens retræte for en "maveplasker":

- At Løkke har lidt det enorme nederlag, at den livsvigtige 2025-plan, han under fanfarer og fyrværkeri fremlagde for et par måneder siden, er faldet til jorden.

- Det er simpelthen årets største maveplasker. Om han nogen sinde får samlet den plan op igen, er uvist, men vi taler om et politisk nederlag af de helt store, skriver han.

Berlingskes Thomas Larsen taler om en "fejlvurdering":

- Man kan bare konstatere, at han har fejlvurderet mulighederne for at komme igennem med sin stort anlagte og ambitiøse plan, som han spillede ud med i sensommeren.

- Og han har fejlvurderet Anders Samuelsen og Liberal Alliance. Han troede, han kunne gøre dem møre. Men det er jo ikke sket, siger han til b.dk.

DR Nyheders analytiker Jens Ringberg lægger vægt på, at der foruden en finanslov nu står to ting tilbage for regeringen at fokusere på: At få etableret et tidssvarende system til etablering af ejendomsvurderinger og finde en løsning af problemet med manglende PSO-afgift.

- Dermed søger Løkke Rasmussen at skaffe landet, det landet nu engang skal have - et budget. Og han søger at vinde sig selv noget tid i håbet om, at et eller andet viser sig, som kan løse den gordiske topskatteknude i hans egen regeringsblok.

ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden